Ga naar de inhoud

Werkuha Getachew plant wereldrecordpoging op 3.000m steeple op Memorial Van Damme

Werkuha Getachew nam zilver op de afgelopen wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Eugene.

De Ethiopische Werkuha Getachew is van plan op 2 september tijdens de Memorial Van Damme in het Koning Boudewijnstadion het wereldrecord op de 3.000m steeple bij de vrouwen aan te vallen. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt.

Het wereldrecord staat sinds 2018 op naam van Beatrice Chepkoech (8:44.32), die overigens ook van de partij zal zijn in Brussel. 

 

Daarnaast krijgt Getachew, onlangs op de Wereldkampioenschappen in Eugene goed voor zilver, concurrentie van wereldkampioene Norah Jeruto en Diamond League-leidster Winfred Yavi.

 

Ook in het hoogspringen bij de vrouwen zullen goud en zilver van Eugene het opnieuw tegen elkaar opnemen. 

 

De Australische wereldkampioene Eleanor Patterson bevestigde haar komst naar de Memorial. Vicewereldkampioene Jaroslava Mahoetsjich had eerder al toegezegd, net als haar landgenote Levtsjenko en uiteraard Nafi Thiam.

 

Niet alleen in de steeple wordt het uitkijken naar een wereldrecordpoging, dat geldt ook voor de uurloop die de meeting opent. 

 

Daar doen de Kenianen Kibiwott Kandie en Sabastian Sawe een gooi naar de records over het uur en de 20 km, die Mo Farah en Bashir Abdi in 2019 op de Memorial vestigden.