Ga naar de inhoud

Shelly-Ann Fraser-Pryce en Noor Vidts staan begin september op Memorial Van Damme

De organisatoren van de Memorial Van Damme kunnen opnieuw twee klinkende namen door de speakers laten blazen op 2 september. Zowel sprintsensatie Shelly-Ann Fraser-Pryce als onze landgenote Noor Vidts zal dan op de piste van het Koning Boudewijnstadion staan.

De Jamaicaanse sprintkoningin Shelly-Ann Fraser-Pryce en meerkampster Noor Vidts zakken op vrijdag 2 september af naar het Brusselse Koning Boudewijnstadion voor de Memorial Van Damme, zo maakten de organisatoren vandaag bekend.

 

De 35-jarige Fraser-Pryce zal er deelnemen aan de 100 meter. Iets meer dan een week geleden veroverde ze in het Amerikaanse Eugene nog haar vijfde wereldtitel op de 100m bij de vrouwen. 

 

Ze werd ook olympisch kampioene in 2008 in Peking en in 2012 in Londen. Vorig jaar in Tokio moest ze nog vrede nemen met zilver en zag ze het goud voor de tweede keer op rij naar Elaine Thompson-Herah gaan. Enkel het wereldrecord ontbreekt nog op haar erelijst.    

 

Voor haar wordt het een blij weerzien met Brussel. In 2013 vestigde ze er het meetingrecord (10.72, in 2016 geëvenaard door Elaine Thompson-Herah). Bij haar laatste passage in 2019 moest Fraser-Pryce nipt de duimen leggen voor Dina Asher-Smith.   

Ook in Eugene kroonde Shelly-Ann Fraser-Pryce zich tot sprintkoningin.

Intussen voegden de organisatoren ook het verspringen toe aan het programma en zo krijgt Noor Vidts de kans om zich te tonen aan het thuispubliek in een van haar favoriete disciplines. De indoorwereldkampioene werd onlangs vijfde in de zevenkamp in Eugene.    

 

Eerder al bevestigden Mondo Duplantis (wereldkampioen met een nieuw wereldrecord), Nafi Thiam (goud op de zevenkamp), Yaroslava Mahuchikh (zilver in het hoogspringen) en Erriyon Knighton (brons op de 200m en jongste medaillewinnaar ooit op een WK) hun komst.