Ga naar de inhoud

Bezorgen Nederlanders Antwerp glorie? "Makkelijker werken voor Van Bommel met Overmars als buffer"

Mark van Bommel en Marc Overmars

Metamorfose bij Antwerp. Nederlanders Marc Overmars en Mark van Bommel brengen torenhoge ambities mee naar stamnummer 1. Vormt het duo een succesrecept? "Ze staan alvast stevig om de druk van buitenaf én binnenuit beter te counteren", blikt Peter Vandenbempt vooruit in De Tribune.

"Ik hoorde vorig jaar vanuit de kleedkamer dat het wat scheef zat in de spelersgroep", zegt Wim De Coninck. "Priske was niet de man om daar orde en netheid in te brengen."

 

Dus greep grote man Paul Gheysens in. Marc Overmars werd de grote steunpilaar in het sportief management van de club, hij haalde landgenoot Mark van Bommel naar Antwerpen.

 

"Van Bommel zal makkelijker kunnen werken dan Priske", denkt Peter Vandenbempt. "Net omdat hij met Overmars een buffer heeft. Het respect is groot voor Overmars en hij zal de trainer van zijn keuze kunnen verdedigen tegen de druk van Paul Gheysens."

 

"Het duo Van Bommel-Overmars staat stevig om de druk van buitenaf én binnenuit beter te counteren. Priske was vanaf het begin vrij kwetsbaar. Dat zat ook meer in zijn persoonlijkheid en hij etaleerde zich ook kwetsbaar."

Zijn goede start heeft Van Bommel misschien wel zijn kop gekost bij Wolfsburg.

Wim De Coninck

Van Bommel en Overmars zijn grote namen in de voetbalwereld. Al zijn er bij die eerste twijfels over zijn capaciteiten als trainer. Van Bommel werd bij PSV en Wolfsburg vroegtijdig de laan uitgestuurd.

 

"Bij PSV won Van Bommel zijn eerste 12 wedstrijden en werd hij ontslagen, omdat hij 6 matchen op rij niet won", legt De Coninck de statistieken voor. "Bij Wolfsburg begon hij met 12 op 12, daarna won hij 8 keer op rij niet. Die 12 op 12 heeft hem misschien wel zijn kop gekost."

 

"Toch is er veel lof voor de trainer Van Bommel. Hij heeft een duidelijke filosofie", zegt Vandenbempt. "Als Van Bommel bij Antwerp ook geweldig kan beginnen en dat kan doortrekken, wordt het misschien wel de grootste uitdager van Club Brugge", besluit zijn collega.

 

En Overmars? Die zal jonge talenten en ervaren wereldsterren wel naar de Bosuil lokken.

Beluister de volledige aflevering van De Tribune: