Ga naar de inhoud

Ben Mertens kan zich niet plaatsen voor tweede ronde van Champions League

Ben Mertens is uitgeschakeld op de Champions League snooker.

Ben Mertens (WS-95) heeft zich net niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de Championship League snooker. De 17-jarige Mertens werd in zijn groep 2e, op gelijke hoogte van Shaun Murphy (WS-9), maar met een minder framesaldo (plus vier tegen plus zes).

In het Engelse Leicester startte Mertens met een 2-2 gelijkspel tegen Murphy, daarna nam hij met 3-1 de maat van Liam Highfield (WS-39). Ook de Chinees Xu Si wist de Oost-Vlaming te verslaan. Helaas voor Mertens, liet Murphy tegen die tegenstanders geen frame liggen. 

 

Luca Brecel (WS-12) plaatste zich begin deze maand wel als groepswinnaar voor de tweede ronde. Daarin ontmoet hij Chris Wakelin (WS-43) en de Welshmen Jamie Clarke (WS-49) en Daniel Wells. Julien Leclercq (WS-95) neemt het donderdag in de eerste ronde op tegen Jack Lisowski (WS-10), Mark Joyce (WS-58) en de Welshman Michael White.