Ga naar de inhoud

Luca Brecel stoot door naar tweede groepsfase op Champions League snooker

 vr 1 juli 2022 23:52

Luca Brecel stoot als groepswinnaar door naar de tweede groepsfase van de Championship League snooker. Onze landgenoot won in Leicester tegen de Chinees Zhao Jiangbo en de Brit Oliver Brown, maar bleef op een gelijkspel steken tegen Robbie Williams. Het leverde hem zeven punten op, genoeg om zijn toernooi voort te zetten.

Luca Brecel heeft zich geplaatst voor de tweede fase in de Championship League Snooker (380.000 euro), die doorgaat in het Engelse Leicester.

 

Onze landgenoot, die het in de eerste groepsfase moest opnemen tegen de Chinees Zhao Jiangbo (WS-86) en de Engelsen Oliver Brown (WS-95) en Robbie Williams (WS-61), won zijn eerste twee wedstrijden met respectievelijke 3-0 en 3-1. Brecel (WS-12) noteerde hierbij breaks van 76, 85, 89 en 66. 

 

Tegen Williams kwam Brecel, ondanks een 51 break,  0-2 achter. De regerende Scottish Open-kampioen won de twee volgende frames met breaks van 67 en 98, wat goed was voor een gelijkspel.    

 

Met twee overwinningen en een gelijkspel deed Brecel, winnaar van het toernooi in 2020, beter dan Williams die een wedstrijd won en twee keer gelijkspeelde.    

 

Aan de Championship League Snooker nemen 128 spelers deel, die werden ingedeeld in 32 groepen. Enkel de eerste van elke groep stoot door naar de tweede fase. Daarin strijden acht groepen van vier voor een plaats bij de laatste acht, die vervolgens in twee groepen van vier strijden voor een plaats in de finale.

Gerelateerd: