Ga naar de inhoud

Fanatieke Jan Vertonghen stelt zijn Tourmanager-ploeg voor: "Al een 200-tal buspunten verzameld"

De Tourmanager-ploeg van Jan Vertonghen.

Jan Vertonghen is een koersliefhebber, dat wisten we al, maar nu blijkt dat onze recordinternational ook een "iets te fanatieke" speler is van de Sporza Tourmanager. In de podcast Kopman stelt hij zijn team voor: "Fantasy-spelletjes kunnen wel eens een groot deel van mijn ochtenden in beslag nemen."

Rode Duivel Jan Vertonghen volgt de koers op de voet. Ook de Sporza Wielermanager heeft voor hem weinig geheimen. "Ik vind het leuk om erover te spreken. Het zorgt ervoor dat je de koers wat intenser beleeft", verklaart hij zijn enthousiasme in Kopman.

 

Dat Vertonghen het spelletje serieus neemt, blijkt uit zijn voorbereiding: "Ik luister op voorhand naar alle mogelijke podcasts en probeer ook zoveel mogelijk de voorbereidingskoersen te volgen. Op basis daarvan maak ik mijn selectie en probeer ik te gokken wie in vorm is."

 

"Iedereen waar ik tegen speel luistert natuurlijk naar dezelfde podcasts, dus we komen gemakkelijk bij dezelfde namen terecht. Hier en daar probeer ik dus zelf toch iemand anders te vinden."

Ik vind het leuk om te spreken over Sporza Wielermanager. Het zorgt er ook voor dat je de koers wat intenser beleeft.

Jan Vertonghen

Jan Vertonghen is de enige koersfanaat bij de Rode Duivels.

Meintjes en Van Poppel als dark horses

De usual suspects Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Wout van Aert heeft Vertonghen als kenner zijnde uiteraard niet laten liggen. Maar in zijn ploeg staan wel een aantal andere, minder voor de hand liggende, keuzes.


"Louis Meintjes was een van de dark horses die ik van in het begin had. Volgers als hij zijn altijd goed om in je team te nemen. Verder ga ik zoveel mogelijk op zoek naar jongens die iets meer kunnen dan alleen maar sprinten, klimmen of tijdrijden. Zo was ook Mads Pedersen een no-brainer voor mij."


"Voor de vlakke etappes heb ik ook voor Danny Van Poppel gekozen. Na de niet-selectie van Bennet hoopte ik dat hij mocht meesprinten en die keuze rendeert."


Vertonghen zegt tevreden te zijn over zijn ploeg, maar heeft minder vertrouwen in zijn eigen inschattingen. "Ik heb al een 200-tal buspunten verzameld. Vooral de rit naar Longwy had ik fout ingeschat. Ik dacht dat het een rit voor de sprinters was en had gasten als Gaudu en Vingegaard op de bus gelaten."

Ik heb al een 200-tal buspunten verzameld. Vooral de rit naar Longwy had ik fout ingeschat.

Jan Vertonghen
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Sinds die fout ben ik emotioneel geworden en heb ik transfers gedaan om plaatsen goed  te maken. Zo gaat het vaak bij mij", vertelt de Rode Duivel.


Mathieu van der Poel en Alexander Kristoff waren de eerste die werden geslachtofferd in het team van Vertonghen: "Ik had op hun gerekend in de eerste week, maar dat viel een beetje tegen. Ik heb dan Aleksandr Vlasov en Geraint Thomas in de plaats genomen."


"Ook Pierre Latour en Bob Jungels heb ik ingebracht. Die laatste wel pas na zijn ritzege." 


Vertonghen staat voorlopig rond de 6000e plaats in het klassement. "Ik zit in een minicompetitie met mijn broer Lode, waar ik elke dag contact mee heb. Hij steekt er ook veel tijd in en staat er heel wat beter voor, in de top 500. Ik probeer hem te kloppen, maar het zal niet voor dit jaar zijn."

Ik ga ervan uit: wie bij Van Aert rijdt, wint de Tour. Als Van Aert voor Ineos reed, won Geraint Thomas.

Jan Vertonghen

Geen Rode Duivels-minicompetitie

Een minicompetitie met de Rode Duivels zit er voorlopig niet in. "De spelers van de nationale ploeg zijn niet echt geïnteresseerd in koers. In de staf zijn er wel een aantal fanaten. Dirk Nachtegaele en Lieven Maesschalk hebben natuurlijk zelf in de koers gezeten. Als ik bij hen ben, gaat het over niets anders."


Wie de Tour gaat winnen? "Ik denk toch Vingegaard, hoewel ze gisteren wat pionnen zijn verloren. Ik ga ervan uit: wie bij Van Aert rijdt, wint de Tour. Had Van Aert voor Ineos gereden, won Geraint Thomas."


Over zijn eigen ambities is de recordinternational duidelijk: "Kampioen worden met Benfica, het goed doen op het WK met België en de minicompetitie winnen van de Sporza Vueltamanager. Ik raad jullie aan om die toch te organiseren."

Mijn ambities? Kampioen worden met Benfica, het goed doen op het WK en de minicompetitie winnen van de Sporza Vueltamanager. Ik raad jullie aan om die te organiseren.

Jan Vertonghen

Luister hier naar Kopman: