Ga naar de inhoud

De Tourmanager-ploeg van Edward Theuns: "Het blijven allemaal gokken, behalve Pogacar en Van Aert"

Edward Theuns spreekt in Kopman over zijn team op Sporza Tourmanager.

Edward Theuns zat dit jaar niet in de selectie van zijn ploeg voor de Tour de France. In de Sporza Tourmanager maakt hij dan maar zelf zijn Tour-selectie. De snelle man van Trek-Segafredo stelt zijn "TeamTheuns" voor in de podcast Kopman.

Edward Theuns heeft al vier Tourdeelnames op zijn palmares staan, maar viel dit jaar naast de selectie. "Dat pikt altijd een beetje, want het is en blijft de grootste koers ter wereld, maar nu heb ik meer tijd voor andere dingen", zegt hij in Kopman.

 

Een van de dingen waar Theuns zich mee bezighoudt dezer dagen, is het onderhouden van zijn Sporza Tourmanager-team. 

 

"Ik heb een dag voor de Grand Départ vlug een ploeg samengesteld, maar na een paar gesprekken met een maat ben ik tot de conclusie gekomen dat ik er beter wat langer over had nagedacht."

 

Theuns doet het nochtans niet onaardig. Hij staat voorlopig op een 8116e plaats. Zelf noemt hij het "niet erbarmelijk".

Edward Theuns: "Na een paar gesprekken met een maat ben ik tot de conclusie gekomen dat ik beter wat langer over mijn ploeg had nagedacht."

Quinn Simmons is een heel sterke renner. Hij kan altijd verrassen in de vlucht.

Edward Theuns

De 31-jarige Theuns koos in zijn ploeg voor zekerheden als Wout Van Aert en Tadej Pogacar, maar selecteerde ook twee ploeggenoten: Mads Pedersen en Quinn Simmons.


"Pedersen zal in veel ploegen staan, denk ik. Ik wist dat hij een groot doel had gemaakt van de start in Denemarken, dus hij leek me een ideale renner. Er zijn niet zo heel veel sprintkansen meer, maar in de etappe voor de tijdrit en op de Champs-Elysées verwacht ik hem nog."


"Simmons was eerder een gok. Ik ken hem natuurlijk en het is een heel sterke renner. Hij kan altijd verrassen in de vlucht."

Quinn Simmons was al eens op pad met Van Aert en streed ook in de tiende etappe mee voor de ritzege.

Teleurstellende Lotto-Belgen

Naast zijn ploeggenoten, kiest Theuns ook voor twee verrassende Belgen. "Florian Vermeersch ken ik goed. Hij was niet zo duur en ik had op hem gerekend voor de kasseirit, maar spijtig genoeg kende hij daar pech."


"Tim Wellens had ik dan weer geselecteerd voor de meer bergachtige etappes, maar ik ben toch een beetje teleurgesteld over zijn punteninbreng in mijn ploeg."


Voor de rest van zijn keuzes profiteert Theuns wel eens van zijn connecties in het peloton. Zo heeft hij bijvoorbeeld ook bolletjestrui Simon Geschke in zijn ploeg. 


"Ik ben nog ploegmaat van hem geweest bij Sunweb en af en toe durf ik hem wel eens een berichtje te sturen om te vragen wat hij van de etappe van morgen denkt."


"Het blijft natuurlijk altijd gokken wie je kiest. Er bestaan geen zekerheden in deze Tour, behalve dan Wout Van Aert en Tadej Pogacar."

Ik stuur af en toe eens een berichtje naar Simon Geschke om te vragen wat hij van de rit van morgen denkt.

Edward Theuns

De Gentenaar heeft intussen twee transfers doorgevoerd die goed lijken uit te pakken. "Ik heb Mathieu van der Poel en Amaury Capiot eruit gehaald en Jonas Vingegaard en Aurélien Paret-Peintre in de plaats genomen. Daar heb ik geen spijt van."


Theuns hoopt dat zijn transfers ervoor kunnen zorgen dat het dubbeltje zijn kant opvalt in Parijs. Hij zit in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld met zijn vriend en ploegmaat Otto Vergaerde. 


"In onze minicompetitie staat Otto eerste, maar ik heb niet zoveel achterstand dus ik hoop hem nog te kloppen."

Beluister Kopman