Van Aert na nieuwe dag in de aanval: "Het was niet het plan om mee te zitten, maar het gebeurde gewoon"

  Van Aert ging nog maar eens in het offensief in deze Ronde van Frankrijk.

  Het is een feest om Wout van Aert in deze Ronde van Frankrijk aan het werk te zien. De groene man van Jumbo-Visma was van plan om zich in de 9e etappe koest te houden, maar trok richting Châtel toch weer mee in het offensief: "Het was zeker niet de bedoeling om mee te gaan, maar dat draaide uiteindelijk anders uit", reageerde Van Aert na afloop.

  Aanvankelijk leek er ook geen sprake te zijn van Wout van Aert in de ontsnapping van de dag, maar uiteindelijk was de groene man wel weer van de partij: "Er ging nog een groepje met onder meer McNulty en Castroviejo in de aanval", opende Van Aert.

   

  "Dat zijn toch knechten van de concurrerende ploegen en dat wilden we zeker niet laten gebeuren. Uiteindelijk kon ik onderweg ook nog de punten meepikken in de tussensprint, het was dom geweest om die te laten liggen."

   

  Van Aert zag onderweg al dat het soepel draaide bij de latere winnaar Bob Jungels: "Hij gaf over het algemeen een hele sterke indruk. Zijn aanvalspoging was met nog een grote afstand te gaan bijzonder ambitieus, maar hij hield het wel vol en dan kan je alleen maar proficiat zeggen."

   

  Er wacht de renners na een lange en lastige week koers nu een rustdag een ook bij Wout van Aert komt die op het juiste moment: "Of de vrije dag te vroeg komt voor mij? Nee, ik ben er heel blij mee", sloot de 2-voudige ritwinnaar in deze Ronde van Frankrijk af.

  Gerelateerd:

  Tour de France klassement