Ga naar de inhoud

Van "bonehead" naar bromance: Kyrgios en Djokovic lijken plots twee handen op een buik

Nick Kyrgios stuurde Novak Djokovic een vriendschapsverzoek.

Er was een tijd dat ze elkaar het licht in de ogen niet gunden, maar Wimbledon-finalisten Novak Djokovic en Nick Kyrgios zijn plots opperbeste maatjes. Na de finale op the All England Club lijken ze al een tweede afspraakje te hebben. "De winnaar trakteert."

Nick Kyrgios is een van de weinige spelers op het ATP-circuit die met positieve cijfers kan pronken tegenover Novak Djokovic. De Australiër won in 2017 zijn beide matchen tegen de 20-voudige grandslamwinnaar: 2-0. Hij verloor zelfs nog geen set tegen de Serviër.

 

Alsof dat nog niet volstond om wat (sportieve) wrevel te veroorzaken bij Djokovic, blies Kyrgios hun rivaliteit nog wat op met enkele gepeperde uitspraken.

 

Toen Djokovic tijdens volle coronapandemie een demonstratietoernooi organiseerde - waarna verschillende spelers positief testten - noemde Kyrgios de Serviër een "bonehead". 

 

De reactie van Djokovic bleef niet lang uit. Hij maakte snel duidelijk dat hij "geen respect" had voor de Australiër naast het veld.

 

Veel indruk maakte het niet bij Kyrgios. "Djokovic wil zo graag Federer zijn, hij is geobsedeerd met het krijgen van erkenning", vuurde de Australiër terug.

Djokovic wil zo graag Federer zijn, hij is geobsedeerd met het krijgen van erkenning.

Nick Kyrgios

Het is duidelijk: Kyrgios en Djokovic konden niet echt door één deur. Groot was dan ook de verbazing toen uitgerekend Kyrgios in de bres sprong voor Djokovic tijdens de Australian Open-hetze begin dit jaar.

 

Djokovic, die niet gevaccineerd is tegen covid-19, mocht Melbourne niet binnen voor het eerste grandslamtoernooi van 2022. Kyrgios kwam met een steunbetuiging.

“Hoe wij nu omgaan met de hele situatie rond Djokovic is gewoon fout, heel erg fout", zei Kyrgios. "Uiteindelijk is onze grote kampioen ook maar een mens en dient hij goed behandeld te worden.”

 

Het begin van een onverwachte bromance.

"De winnaar trakteert"

Sinds de Australian Open kunnen Kyrgios en Djokovic wel met elkaar overweg. Ze sturen zelfs af en toe een berichtje naar elkaar. "We hebben nu een beetje een bromance, dat is vreemd", vertelde Kyrgios voor de finale op Wimbledon.

 

"Iedereen weet dat er weinig vriendschap was, maar tijdens de Australian Open heb ik zijn respect verdiend. Niet op het tennisveld, maar tijdens een crisis."

 

Toen tennisjournalist Sasa Ozmo op Twitter over het wederzijdse respect schreef, kon Kyrgios zich niet inhouden. "Betekent dit dat we nu vrienden zijn, Novak", schreef de Australiër op Instagram.

 

Het antwoord van de Serviër kwam snel. "Als je me uitnodigt voor een drankje of een hapje, zal ik het aanvaarden", schreef Djokovic. "PS: de winnaar van morgen trakteert."

 

Houden ze het morgen in de finale op het Londense gras even beschaafd?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.