Ga naar de inhoud

Nick Kyrgios zet Wimbledon op stelten met rondje ruziemaken: “Jij bent een verrader zonder fans”

Nick Kyrgios heeft weinig vrienden gemaakt tijdens zijn openingsmatch op Wimbledon. De Australiër ging tijdens zijn felbevochten zege met bijna iedereen in de clinch: de hoofdref, een lijnrechter, enkele fans en ook de tegenstander. Een samenvatting van de grote Kyrgios-show.

Eén service toonde al snel aan dat Nick Kyrgios er zin in had. Het nummer 40 van de wereld pakte op het einde van het zesde spelletje uit met een onderhandse service… tussen de benen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toch was het vooral met zijn grote mond dat Kyrgios gans Wimbledon door elkaar schudde. Het liep niet vlot tegen thuisspeler Paul Jubb (nummer 219 van de wereld) en dat zullen er velen geweten hebben.

 

Waar moeten we beginnen?

 

Al na 12 minuten knalde de Australiër een bal uit het stadion na een gemiste forehand.

 

Een vrouwelijke lijnrechter was het eerstvolgende slachtoffer, nadat ze aan de hoofdref de suggestie gedaan had om te checken of een bal binnen was. “Je bent een verrader zonder fans”, sneerde Kyrgios. “Is er vandaag een persoon gekomen om jou te zien?"

 

En toen een supporter opzichtig applaudisseerde bij een fout van Kyrgios ging de bad boy opnieuw door het lint. “Ik ga toch ook niet naar hun 9-to-5-job in de supermarkt om in hun gezicht te klappen als ze iets verkeerd doen? Stel je voor.. “Boooo, dat mag je niet scannen!””

Racistisch gedrag is dus aanvaardbaar op Wimbledon? Maar ik mag geen twee logo’s dragen?

Nick Kyrgios

De fans waren meer dan eens een bron van frustratie voor de Australiër met het korte lontje. Zo vertelde Kyrgios tegen hoofdref Marija Cicak dat hij racistische beledigingen hoorde vanuit het publiek. “Je moet ze eruit zetten. Racistisch gedrag is dus aanvaardbaar op Wimbledon? Maar ik mag geen twee logo’s dragen?"

 

En ook tegenstander Jubb deelde in de verbale klappen. Kyrgios beschuldigde hem ervan te praten in het midden van een rally. “Je kan verdomme niet beslissen om in het midden van een punt tegen me te praten, net wanneer ik een backhand wil slaan. Dat kan niet, bro.”

 

Kyrgios won de partij uiteindelijk na een lange vijfsetter.