Quinn Simmons ziet sterretjes in het zog van Wout van Aert: “Alsof ik achter de scooter van mijn pa reed”

  Quinn Simmons bleef tot 30 kilometer van het einde aanklampen bij Wout van Aert.

  Enkel Quinn Simmons en Jakob Fuglsang haakten hun wagonnetje aan toen Wout van Aert voor de lange vlucht koos, maar de gele locomotief stond er uiteindelijk alleen voor. Fuglsang had er op ruim 66 kilometer van de finish al geen zin meer in, Simmons kraakte met nog 30 kilometer te gaan. “Ik ben nog nooit zo los uit het wiel gereden.”

  Een dag om niet snel te vergeten voor Tourdebutant Quinn Simmons. De 21-jarige Amerikaan van Trek-Segafredo waagde zijn kans toen Van Aert voor de zoveelste keer aan de boom schudde, het begin van een lange dag in de aanval.

   

  "Dit was absoluut iets bijzonders. De allereerste keer dat ik mee in een ontsnapping zit in de Tour en dan nog wel met de geletruidrager. Ik ben niet het type dat voor de tweede plaats rijdt, maar Wout kan ik natuurlijk niet kloppen. Tweede worden in een Touretappe is niet zo slecht."

   

  "Als er zo hard strijd geleverd wordt om weg te raken, dan weet je dat de kans groot is dat de kopgroep standhoudt. Jammer genoeg waren we met te weinig toen we eindelijk weg raakten."

   

  Simmons moest alle zeilen bijzetten om mee te springen met Van Aert en Fuglsang. "De eerste 20 minuten waarin we een kloof probeerden te slaan waren waanzinnig. Ik heb nog nooit zoveel afgezien. Het leek alsof ik thuis achter de scooter van mijn pa aan het rijden was."

   

  Simmons bleef nog lang aanklampen bij Van Aert, maar kraakte uiteindelijk toch. "Ik ben nog nooit zo uit het wiel gereden. Maar ik had geen andere keuze."

  Jakob Fuglsang: "Op de juiste plek op het verkeerde moment"

  Ook Jakob Fuglsang sprong mee in de aanval vandaag, maar de Deen van Israel-Premier Tech geloofde niet in de slaagkansen van de vlucht en liet al vroeg zijn metgezellen rijden. "Ik zat op de juiste plek op het verkeerde moment."

   

  "Toen de kloof onder de twee minuten dook, had het weinig zin om nog veel energie te verspillen in de ontsnapping. Ik ben blij dat ik uiteindelijk in het gezelschap van de favorieten kon finishen."

   

  Fuglsang kwam als 23e aan, op amper 5 seconden van ritwinnaar Tadej Pogacar. 

  Gerelateerd: