Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Jan Vertonghen: "Ik snap Kevin, maar ik beschouw de Nations League wel als een prijs"

 do 2 juni 2022 17:13
Jan Vertonghen.

Jan Vertonghen (35) heeft naar eigen zeggen zijn batterijen even kunnen opladen en werkt het vierluik in de Nations League niet met lange tanden af. "Het is een soort van prestigeduel", vertelt hij over de derby tegen Nederland van morgen. Vertonghen sprak ook over zijn toekomst en zal zijn contract bij Benfica zeker uitdoen.

Een vierluik tegen Nederland, Polen (2 keer) en Wales. Waar legt Jan Vertonghen dan de lat? 

 

"We willen de basis leggen om onze groep te winnen", zegt hij aan de vooravond van een nieuwe campagne van de Nations League.

 

"Als we onze groep winnen, wordt de finale hier georganiseerd. Dat is een extra motivatie. En we openen morgen tegen een van de medefavorieten. De lat is altijd het hoogst haalbare: winnen dus."

 

Vertonghen speelde jarenlang bij Ajax. Een derby is dan toch iets speciaals. "Heel veel jongens kennen elkaar, het is dus een soort prestigeduel."

 

"En het is een thuiswedstrijd tegen een topland: er zijn weinig mooiere wedstrijden dan dat. Ik heb er veel zin in en ik denk dat het een mooie match zal worden."

De Nations League heeft nog niet de status van een EK of WK, maar als dat later wel zo is, dan wil ik deze competitie toch graag op mijn palmares.

Jan Vertonghen

Het is intussen al genoeg geschreven: niet iedereen staat aan het einde van een loodzwaar seizoen nog te springen voor deze interlands. Zit er nog energie in de tank van Vertonghen?

 

"Heel veel", lachte hij op de persbabbel. "Ik heb veel gespeeld, maar ik ben fit gebleven. Mijn laatste competitiematch was 2,5 week geleden en ik heb tijd gehad om te recupereren. Ik ben dus niet per se vermoeid."

 

Kevin De Bruyne ontkende niet dat dit voor hem een verplicht nummertje is. Wat denkt Vertonghen? "Ik zie het anders omdat ik me misschien anders voel dan hij."

 

"Kevin heeft een heel lang seizoen gehad en zijn matchen zijn heel intens. Er wordt veel van hem gevraagd."

 

"Ik snap hem wel, maar ik zie dit wel als een prijs. De Nations League heeft nog niet de status van een EK of WK, maar als dat later wel zo is, dan wil ik deze competitie toch graag op mijn palmares."

"Ik maak mijn 3 jaar bij Benfica vol"

Jan Vertonghen voetbalt nu al twee seizoenen in Portugal bij Benfica. Hoe ziet zijn toekomst eruit?

 

"Ik voel me nog goed", zegt de verdediger, die 15 jaar geleden debuteerde bij de Rode Duivels.

 

"Ik voel me beter dan in mijn laatste seizoen in de Premier League. In Portugal heb ik mezelf wat herontdekt. Ik doe er alles aan om mijn lichaam zo lang mogelijk zo goed mogelijk te houden."

 

Dat wil hij voorlopig blijven doen in Portugal. "Ik zit daar heel goed en heb nog een contract van een jaar bij Benfica. Wat erna gebeurt, dat zien we dan wel."

 

"Ik heb de voorbije jaren voorstellen gehad uit België, maar dat was nu nog geen optie. Ik maak mijn 3 jaar bij Benfica vol en dan zien we wel wat er komt."