Ga naar de inhoud

Dirk Kuijt is de verrassende nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag

 do 2 juni 2022 14:21
Dirk Kuijt.
Dirk Kuijt.

ADO Den Haag heeft een grote naam binnengehaald als nieuwe hoofdtrainer: Dirk Kuijt. De ex-topspeler van onder andere Liverpool en Feyenoord begint in Den Haag aan zijn eerste opdracht als coach in het profvoetbal. Hij krijgt de zware taak om ADO terug naar de Eredivisie te brengen.

ADO miste afgelopen seizoen op een haar na de promotie, maar wil zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. Ze denken dat Dirk Kuijt daar de geschikte man voor is. Hij krijgt een seizoen om zich te bewijzen.

 

"Dirk is een persoonlijkheid en een fenomeen in de voetbalwereld. Met zijn instelling en reputatie zal hij onze jongens inspireren en motiveren", licht algemeen directeur Edwin Reintjes toe.

 

De 41-jarige Kuijt, die als hoofdcoach voorlopig enkel ervaring heeft bij de U19 van Feyenoord, is ambitieus: "De doelstelling en de ambitie van de club spreken mij enorm aan en we gaan er dan ook voor zorgen dat we die ambitie realiseren."

 

Dirk Kuijt heeft een lange en succesvolle spelerscarrière achter de rug. Hij speelde 104 keer voor de nationale ploeg en kende mooie successen bij onder andere Feyenoord, Liverpool en Fenerbahce. 

 

Bij ADO zal hij geassisteerd worden door de ervaren John Metgod, die eerder al technisch manager bij de club was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.