Ga naar de inhoud

Giro-winnaar Jai Hindley: "De Tour winnen is mijn ultieme droom"

 di 31 mei 2022 15:33

Jai Hindley denkt dat hij ook ooit de gele trui kan winnen in de Tour de France. "Natuurlijk, waarom niet? Ik ga daar geen neen op antwoorden", vertelde de winnaar van de Giro op een persmoment na zijn roze triomf. 

Hindley is na zijn Giro-zege nog even in Italië gebleven om van wat vakantie te genieten. Maar de 26-jarige Australiër maakte toch ook tijd voor de pers. De journalisten wilden vooral weten wat zijn plannen nu zijn na deze eerste overwinning in een grote ronde.

 

"Ik heb de Tour nog nooit gereden en kijk er wel naar uit om dat ooit te doen", zei Hindley. "Dit is mijn vijfde profjaar en de Tour zou wel mijn volgende grote doel kunnen zijn. Het zou een enorme stap vooruit zijn, maar ik denk niet dat ik al meteen in mijn eerste deelname op een klassement zou mikken."

 

"Ik wil gewoon heel graag de Tour eens rijden, zien wat die koers geeft. Wanneer weet ik niet, misschien volgend jaar, alleszins nog niet dit jaar. Ik start normaal in de Vuelta in de zomer."

 

En denkt hij dan aan de gele trui? "Natuurlijk, waarom niet? Ik ga daar geen neen op antwoorden. Het zou de ultieme droom zijn voor mij als renner en ik ga hier niet zeggen dat het onmogelijk is. Je moet doelen voor ogen hebben, al wil ik eerst wel nog wat genieten van mijn Giro-zege."

 

Hindleys landgenoot Cadel Evans won de Tour in 2011. "We reden enkele koersen in België in die periode, maar er was ook tijd om naar Frankrijk af te reizen en te supporteren. Dat was ongelooflijk. Het is al bijzonder om naar de Tour te kijken op televisie, maar om zo'n etappe te volgen langs de kant van de weg is heel speciaal. Ik heb er heel goede herinneringen aan en later bleek dan nog eens dat het de Tour was die Cadel won, dat is een herinnering voor het leven. Cadel die als eerste Australiër de Tour won, was een groot moment voor het wielrennen in Australië."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: