McLaren eert betreurde Ayrton Senna: "Hij leeft voort in de harten van onze fans"

'Senna'. De naam van de legendarische Braziliaan zal voortaan op de halo staan van de Formule 1-coureurs van McLaren. "Ayrton Senna is een McLaren-legende en zal dat altijd blijven", legde teambaas Zak Brown uit.

Aytron Senna is een echte legende in de Formule 1. Voordat hij in 1994 verongelukte op het circuit van het Italiaanse Imola, reed  de Brailiaan van 1988 tot 1993 voor McLaren. Hij werd er uiteindelijk drie keer wereldkampioen: in 1988, 1990 en 1991.

 

"Zijn prestaties met McLaren, die hem drie wereldtitels opleverden, hebben ervoor gezorgd dat hij tot de grootste Formule 1-coureurs ooit behoort", vertelde teambaas Zak Brown. Toen hij in 1994 op tragische wijze overleed, voelde dat als een onvervangbaar verlies voor de hele autosportwereld."

Ayrton Senna werd 3 keer wereldkampioen.

Om hem te eren zal zijn naam voortaan op de halo, de beschermende beugel over de cockpit, van de F1-coureurs van McLaren prijken. "We vinden dat wij zijn bijdrage aan de sport moeten erkennen door zijn naam met ons mee te dragen, waar we ook racen."  

 

Vrijdag, tijdens de vrije trainingen in Monaco, zal de naam van Senna voor het eerst te bewonderen zijn op de auto's. De Brit Lando Norris en de Australiër Daniel Ricciardo, de huidige piloten van McLaren, zullen de F1-legende eren. 

 

Dat het eerbetoon nu plaatsvindt is geen toeval, Ayrton Senna is met 6 zeges recordhouder op het circuit van Monaco.