Ga naar de inhoud

Tom Steels: "Je ziet dat de explosiviteit van Evenepoel verbeterd is"

Niemand kon zeggen dat hij niet wist naar wie er gekeken moest worden, maar dinsdag was Remco Evenepoel gewoon voor iedereen te sterk in de Ronde van Noorwegen. Ploegleider Tom Steels zag dat de trainingsarbeid van zijn pupil rendeert. En hij is benieuwd naar donderdag.

De eerste rit in de Ronde van Noorwegen eindigde bergop. Een korte, maar op het einde steile klim. Remco Evenepoel loste meteen de verwachtingen in door in zijn eerste wedstrijd na Luik-Bastenaken-Luik opnieuw te winnen. Een opsteker.

 

"Het was een rit die hem moest liggen"vertelt ploegleider Tom Steels. "De laatste twee kilometer waren steil. We wilden met het oog op het klassement zeker geen tijd verliezen, maar Remco kon uiteindelijk zelfs winnen."

 

"Je ziet dat zijn explosiviteit verbeterd is. Hij kan bergop nu duidelijk een stevigere versnelling plaatsen. Daar heeft Remco aan gewerkt en dat loont."

Donderdag wacht dan een hele zware slotklim, die waarschijnlijk beslissend zal zijn voor het klassement. 

Aan Quick Step - Alpha Vinyl om tot en met zondag de leiderstrui van Evenepoel te verdedigen, al is dat niet het enige doel. 

 

"Woensdag (vandaag) is er een korte rit, waarin de kans vrij groot is op een massasprint. Daar willen we onze jonge Brit Ethan Vernon een kans geven." 

 

"Donderdag wacht dan een hele zware slotklim, die waarschijnlijk beslissend zal zijn voor het klassement. Daar rijden de renners bijna 8 kilometer aan 9 procent."

 

"Dat wordt sowieso een eerlijke rit. Daar zal duidelijk worden wie goede benen heeft."

 

De benen van Remco Evenepoel lijken in elk geval in orde.