Ga naar de inhoud

Na Red Flames-selectie nu ook nieuwe club: Kassandra Missipo trekt naar FC Bazel

Kassandra Missipo.

Hoewel een blessure haar een heel seizoen aan de kant hield, is er nog steeds veel geloof in de kwaliteiten van Kassandra Missipo. Eerst nam bondscoach Yves Serneels haar op in de voorselectie voor het EK en nu heeft ze ook een nieuwe club gevonden in het buitenland. Missipo tekende een contract voor een jaar bij de Zwitserse topclub FC Bazel 1893.

Missipo's laatste wedstrijd dateert intussen al van 8 mei 2021. In die match liep de 24-jarige middenveldster een kruisbandletsel op. Ze verlengde haar contract bij Anderlecht niet, zodat Missipo een seizoen zonder club zat.

Nu ze in de laatste fase van haar revalidatie zit, biedt Bazel een oplossing. De middenveldster is toe aan haar eerste buitenlandse avontuur. Ze begon haar carrière op het hoogste niveau bij KAA Gent, waar ze 5 seizoenen speelde, bij RSC Anderlecht bleef ze één seizoen.

 

Missipo was jaren een vaste waarde bij de Red Flames en is nu, na haar zware blessure en zonder match in de benen, verrassend genoeg ook opgenomen in de ruime voorselectie voor het EK van deze zomer. De bedoeling is dat ze na het EK aansluit bij haar nieuwe team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Missipo: "Zwitserland is een groeiende competitie"

FC Bazel is misschien niet de meest voor de hand liggende club, maar een bezoekje aan de Zwitserse topclub was Kassandra Missipo meteen overtuigd. "Het plaatje klopt helemaal", vertelt Missipo aan Sporza.

"De omkadering en de infrastructuur zijn superprofessioneel. Het trainingscomplex is immens. De mannen en vrouwen van FC Bazel zijn één grote familie. Het is een heel zot gevoel."

"Zwitserland is een groeiende en uitdagende competitie. In vergelijking met België is dit een stap vooruit. De Zwitserse voetbalbond probeert het vrouwenvoetbal te stimuleren. Qua infrastructuur is elke club echt topniveau. FC Bazel wil echt vooruit. Dat heeft mij gecharmeerd."

"Ik krijg hier ook de tijd om rustig opnieuw de oude te worden na mijn zware knieblessure. Eigenlijk niet de oude, maar een nieuwe versie van Kassie. Ik zal hier zonder druk mezelf kunnen terugvinden en weer presteren zoals ik wil."

Missipo zit ook in de ruime EK-selectie van de Red Flames, ook al speelde ze nog niet na haar kruisbandletsel. "Achter de schermen ben ik altijd hard blijven werken en was er altijd contact met de staf van de Red Flames. Ik heb hard gezwoegd en gezweet voor die selectie", zegt ze.

"Ik ben blij dat ik de kans gekregen heb om bij de 33e te zijn. Ik blijf hard werken. Ik ga genieten van elke dag mee te kunnen trainen en dan zien we wel."