Ga naar de inhoud

Elena Dhont weer bij Red Flames na horrorblessure: "Tonen dat ik er klaar voor ben"

 ma 16 mei 2022 15:41
Elena Dhont maakt deel uit van de brede selectie van 33 namen voor het EK.

Na regen komt zonneschijn. Ook voor Elena Dhont. De Red Flame is na anderhalf jaar weer hersteld van haar knieschijfbreuk en werd vanmiddag opgenomen in de brede selectie (33 speelsters) voor het EK. Ook met haar club Twente staat ze op het punt om de titel te pakken.

Tijdens een wedstrijd tussen PSV en Twente in november 2020 sloeg het noodlot toe voor Elena Dhont. De Red Flame brak haar knieschijf en stond zo voor een maandenlange revalidatie .

 

Sinds kort is Dhont weer fit en mag ze regelmatig invallen bij haar club Twente. Een beloning voor haar werk volgde vanmiddag toen bondscoach Ives Serneels haar opnam in zijn brede kern voor het EK deze zomer in Engeland.

 

"Ik wist vorige week al dat ik in de selectie zat", vertelt Dhont. "Het doet enorm veel deugd om er weer bij te zijn."

 

"Gedurende mijn revalidatie heb ik ook maandelijks contact gehouden met de bondscoach. Hij had steeds vertrouwen in mij en daar kon ik veel steun uit putten. Ik heb het niet altijd makkelijk gehad. Er waren momenten waar ik dacht dat ik beter een "gewone job" zou zoeken, maar gelukkig ben ik volledig hersteld en kan ik me nu focussen op het voetbal."

 

Op 16 juni volgt een vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland. Nadien wordt de definitieve selectie opgemaakt van 23 speelsters. "Ik hoop dat ik me kan tonen en dat ze zo niet om me heen kunnen", aldus Dhont. "Ik wil laten zien dat ik er fysiek weer klaar voor ben."

Tijdens mijn revalidatie dacht ik soms dat ik beter een normale job kon gaan zoeken.

Elena Dhont

Vrijdag kampioen met Twente?

Nog meer goed nieuws is dat Dhont zo goed als zeker is van de Nederlandse titel met haar club Twente. Op de slotdag van de competitie moeten ze nog naar Ajax, de nummer 2,  maar de titel mag hen eigenlijk niet meer ontglippen.

 

"We gaan proberen om onze titel kracht bij te zetten door te winnen tegen Ajax. De schaal ontvangen op hun veld zou ook ontzettend mooi zijn."

 

"Het verschil met de Belgische competitie is toch nog wel voelbaar. Ik heb nog bij AA Gent gespeeld en je merkt toch dat er in Nederland een betere omkadering is. Ook het fysieke aspect is hier belangrijker."

 

"Het Belgische voetbal kan nog stappen zetten en hopelijk geven we deze zomer met de Red Flames het goede voorbeeld", besluit Dhont.

Gerelateerd: