Ga naar de inhoud

Standard-spits vs. Anderlecht-doelvrouw voor bekerfinale: "Anderlecht heeft het vaak moeilijk in beker"

 vr 13 mei 2022 21:08
Om 18 uur spelen Anderlecht en Standard de bekerfinale in het stadion van KV Mechelen.
Justien Odeurs (l/Anderlecht) en Davinia Vanmechelen (r/Standard).

Vanavond strijden kampioen Anderlecht en Standard in het stadion van KV Mechelen om de beker van België voor vrouwen. Sporza bracht twee sterkhoudsters/vriendinnen samen om vooruit te blikken: Davinia Vanmechelen, spits van Standard, en Justien Odeurs, doelvrouw bij Anderlecht. U kunt de match live volgen met tekst en op Radio 1.

Anderlecht wacht al van 2013 op 11e beker

Anderlecht tegen Standard, dat is harde en bittere rivaliteit. Nochtans is daar weinig van te merken als je Anderlecht-keepster Justien Odeurs en Standard-aanvaller Davinia Vanmechelen op hun gemakje naast elkaar ziet zitten. 

 

"We kennen elkaar dan ook al lang, hé", vertelt Odeurs. "We hebben lang samen gespeeld en reden samen naar de nationale ploeg. Er is wel rivaliteit, maar dan vooral vriendschappelijke rivaliteit."

 

Voor Anderlecht is het al geleden van 2013 dat ze nog eens de beker konden winnen. Hun laatste twee finales verloren ze, de RSCA-vrouwen zitten aan 10 bekers.

 

"Zij hebben het, net zoals de mannen van Anderlecht, moeilijk in de beker", grijnst Vanmechelen. "Hopelijk blijft dat zo dit weekend, want wij (Standard, red) zijn toch de underdog." Standard won zijn 8e en laatste beker in 2018, na 2-0-winst tegen Genk.

 

"Een bekerfinale is altijd moeilijk te beoordelen", nuanceert Odeurs. "Het is één wedstrijd waarin alles kan. Standard is een ploeg die zich helemaal kan opladen en het moet hebben van kracht en gretigheid. Dat is een eigenschap waar veel ploegen het moeilijk mee hebben."

Zij hebben het, net zoals de mannen van Anderlecht, moeilijk in de beker.

Davinia Vanmechelen

Vrouwenvoetbal in de lift

Het vrouwenvoetbal blijft aan populariteit winnen. "Ik vind dat niet meer dan normaal", zegt Odeurs. "Vrouwenvoetbal is nu eenmaal een punt op de agenda. Het is aan ons om er een mooie wedstrijd van te maken."

 

Tot slot mogen de 2 speelsters allebei hun droomscenario op tafel leggen voor de match vanavond.


"Ik teken voor dezelfde uitslag als onze gewonnen match tegen Anderlecht dit seizoen", aldus Vanmechelen. "Winnen met 1-0 en een doelpunt in de laatste minuut."


"Jij mag in de laatste officiële minuut scoren, dan scoren wij nog wel in de extra tijd en halen we het met strafschoppen", dolt Odeurs.

Vrouwenvoetbal is nu eenmaal een punt op de agenda.

Justien Odeurs

Bekijk hieronder het volledige dubbelinterview

Gerelateerd: