Ga naar de inhoud
Anderlecht
Anderlecht is de grote slokop bij de vrouwen dit seizoen.

De vrouwen van Anderlecht zien dubbel: na de landstitel veroveren ze nu ook de beker

 za 14 mei 2022 19:58
MF bekerfinale vrouwen anderlecht standard

Anderlecht heeft voor de 11e keer in de geschiedenis de Beker van België bij de vrouwen gewonnen, de eerste sinds 2013. Standard hield lange tijd goed stand, maar kraakte in de laatste 20 minuten dan toch.

Goals:

 

70' Wijnants 1-0

84' Ouzraoui 2-0

86' Wullaert 3-0

Meer kwaliteit op het veld, baas in de onderlinge duels en de titel al op zak. Op papier kon en mocht Anderlecht de Bekerfinale niet verliezen tegen Standard.


De Luikse vrouwen wisten dat ze voor een loodzware opdracht stonden en zette de verdedigende linie op scherp. Dat loonde, met een beetje hulp van het doelkader bleef een brilscore op het scorebord staan tot aan de rust

.
Zelf voetbalde Standard twee reuzenkansen bij elkaar, maar oog in oog met Odeurs hielden Van Eynde en Vanmechelen het hoofd niet koel. Paars-wit had de hint begrepen en schakelde een versnelling hoger, maar opnieuw stond het doelkader pal op vrije trap van kapitein De Neve.


Wijnants scoorde halfweg de tweede helft dan toch verlossende treffer. Invaller Ouzraoui zorgde met haar flair voor een frisse wind op het veld. Op aangeven van Wullaert legde ze de finale in een beslissende plooi.

 

Tessa Wullaert - wie anders - pikte nog een goaltje mee na een rush en bezorgde coach Johan Walem een mooi afscheidscadeau: de dubbel.

Ouzraoui beslist de wedstrijd op aangeven van Wullaert.
Ouzraoui beslist de wedstrijd op aangeven van Wullaert.

Guidi: "Finale was uithangbord voor het vrouwenvoetbal"

Stephane Guidi (trainer Standard): "Ik ben teleurgesteld, maar ook trots. Voor 69 minuten staan we tactisch perfect, na het openingsdoelpunt hadden we het fysiek erg moeilijk."

 

"Ik moet mijn speelsters bedanken voor de opofferingen die ze maakten, Anderlecht was technisch de betere en maakte het verschil. De speelsters weten dat we een goed seizoen speelden en de finale een mooi uithangbord was voor het vrouwenvoetbal."

Wullaert: "Vertrouwen groeide na eerste doelpunt"

Tessa Wullaert (Anderlecht): "Het was ons doel om de dubbel te pakken, we deden het samen, dus ik ben trots op de ploeg. Het is sowieso feest vanavond en morgen vertrek ik op reis! Ik wilde sowieso met de dubbel op het vliegtuig stappen."

 

"We hadden verwacht dat Standard vol in de duels zou gaan. Ik denk dat wij een beetje last hadden van stress. Na het eerste doelpunt zie je dat we vertrouwen krijgen en dan maken we er drie."

 

"Toen ik in de spits ging staan, kwam ik wat meer in mijn spel. Op de flank kreeg ik minder de bal, waardoor ik wat gefrustreerd raakte. Gelukkig heb ik een goede ploeg achter me die me steunde en sterk verdedigde, dat deed heel veel."

Anderlecht-Standard

19:56

Einde: Anderlecht pakt de Beker!

Standard kon Anderlecht 70 minuten intomen, maar moet zich na een aangename Bekerfinale gewonnen geven tegen de topfavoriet. Wijnants kraakte de code van de Luikenaars, invalster Ouzraoui en Wullaert legden de wedstrijd in een beslissende plooi. 

19:55
19:52

Britt Vanhamel mag in haar afscheidsmatch nog wat minuten maken voor Anderlecht.

19:46

Tessa Wullaert bekroont haar wedstrijd met goaltje: 3-0

Ze doet er zelf nog eentje bij! Tessa Wullaert verschalkt haar tegenstander en op volle snelheid stift ze de bal over Damman. 

19:45
19:44

Ouzraoui maakt het af: 2-0

Tessa Wullaert krijgt plots wel heel veel ruimte in de zestien om een bal te controleren. Ze legt het leer panklaar voor Ouzraoui, die niet meer kan missen.

19:41

Tessa Wullaert baant zich een weg door de verdediging van de Luikenaars. Ze haalt hard uit, maar kan voorlopig haar seizoen niet bekronen met een goaltje in de Bekerfinale.

19:39

De goede wil is er zeker bij Standard, maar voorlopig kunnen ze Anderlecht niet bedreigen.

Hermien Vanbeveren op Radio 1
19:36

Wijnants krijgt opnieuw een grote kans voorgeschoteld. Ouzraoui bedient haar ploeggenote in de zestien. Wijnants viseert de korte hoek en vindt het zijnet.

19:35

Wissel bij Standard: Rosala komt diep in de spits spelen, Van Eynde mag gaan rusten. 

19:34

Alsof die nog niet genoeg heeft afgezien, waait een hoge voorzet van Anderlecht opnieuw tegen de lat. Het doelkader is de Luikenaars goedgezind. 

19:30

Wijnants breekt de ban! 1-0

Tessa Wullaert stuurt Wijnants het laantje in. Dit keer werkt Anderlecht een reuzenkans wel goed af. Damman heeft geen antwoord op een laag gekruist schot.

19:29
19:24

Wissels bij zowel Standard als Anderlecht: 

Appermont vervangt Marinucci, bij paars-wit komt Ouzraoui postvatten op de linkerflank. Teulings verdwijnt naar de bank, Wullaert schuift op richting centrum.

19:23

Deloose rukt op en test haar rechtervoet. Damman heeft geen reactie in huis en ziet het schot voorlangs gaan. Anderlecht neemt almaar meer het initiatief. 

19:20

Vatafu probeert het van ver. Het schot van de Roemeense bedreigt de Standard-doelvrouw niet.

19:17

Als ze bij Standard even naar adem kunnen happen, doen ze dat wel. Anderlecht jaagt het tempo de hoogte in.

Hermien Vanbeveren op Radio 1
19:16