Ga naar de inhoud

Davinia Vanmechelen keert terug bij de Red Flames: "Ik word nu wekelijks opgevolgd"

 wo 11 mei 2022 17:37

Davinia Vanmechelen is opgenomen in de (ruime) voorselectie voor de interlands van de Red Flames tegen onder meer Engeland en Noord-Ierland. De speelster van Standard werd voor de vorige matchen nog thuisgelaten, omdat ze niet aan de fysieke eisen van de staf bij de vrouwen zou voldoen.

Davinia Vanmechelen speelt zaterdag met Standard nog de bekerfinale tegen Anderlecht, maar daarna hoopt ze nog op een toetje, met een selectie voor het EK voetbal.

 

Een maand geleden leek dat EK nog een utopie, omdat Vanmechelen buiten de selectie viel omdat ze niet aan de strenge eisen van de bond voldeed. "Maar sindsdien heeft er een gesprek plaatsgevonden met de technische staf en dat is goed verlopen."

 

"Daar zijn wel wat traantjes bij gevloeid", geeft Vanmechelen toe in een gesprek met Sporza. "Mijn naam was zwartgemaakt, terwijl ik er zoveel voor doe. Dat kan iedereen uit mijn omgeving beamen."

 

"De plooien zijn nu gladgestreken, maar dit mag toch geen tweede keer voorvallen. Dat zou ik zeer jammer vinden."

De plooien zijn gladgestreken, maar dit mag toch geen tweede keer voorvallen.

Davinia Vanmechelen

"Mijn goede seizoen bij Standard verdient een beloning"

Davinia Vanmechelen geeft toe dat ze momenteel nog niet aan de eisen voldoet. "Ik krijg een paar tussenstappen om ze te halen. Ze willen gewoon elke keer verbetering zien."

 

"Wat nu ook veranderd is, is dat ze me wekelijks opvolgen en helpen. Dat was voorheen niet zo."

 

"Ik hoop in ieder geval dat ik me mag bewijzen met het oog op het EK. Ik denk dat ik bij Standard een van mijn betere seizoenen achter de rug heb en ik vind dat ik daarvoor beloond zou mogen worden."

Gerelateerd: