Ga naar de inhoud

Davinia Vanmechelen: "Eén keer zat ik in de groene zone: toen at ik niks"

 di 5 april 2022 19:22
Davinia Vanmechelen
Davinia Vanmechelen in actie bij de nationale ploeg.

Davinia Vanmechelen (22) vindt het niet fijn dat ze niet opgeroepen is voor de nationale voetbalploeg. "Onze normen zijn strenger dan die van Europees en vicewereldkampioen Nederland", reageert de aanvalster, "maar ik ga strenger zijn voor mezelf. Als ze willen, eet ik niks meer."

"Op Instagram moeten lezen"

Verrassing bij de Red Flames: Davinia Vanmechelen (Standard) maakt geen deel meer uit van de nationale ploeg.


"Ook voor mij was het een hele verrassing", vertelt de aanvalster aan Sporza. "Ik was aan het scrollen op Instagram toen ik plots een selectie zag zonder mijn naam. Hard."


De bondscoach had haar niet op de hoogte gebracht? "Neen. In de aanloop had ik nog een gesprek gehad en tijdens de vetmeting zeiden ze ook dat ik op de goede weg was."


"Het stoort me dat ze me niets gezegd hebben over hun keuze. Ik wist ook niet dat ze het verhaal over de fysieke parameters naar buiten zouden brengen."

 

"Niemand bij de bond weet hoe dat gebeurd is, maar het was hard om te lezen. Mijn naam is zwartgemaakt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Groene, oranje en rode zone

"Ik wist ook dat mijn vetmeting beter moest", gaat Davinia Vanmechelen voort. "Daarom heb ik zelf initiatief genomen en heb ik de bondscoach ook op de hoogte gebracht."

 

Hoe zit zo'n vetmeting in mekaar?


Vanmechelen: "Je hebt 3 zones: een groene, een oranje en een rode. Ik las dat ik in september de rode zone zat, maar dat klopt totaal niet. Ik ben wel geblesseerd geweest waardoor er wat was bijgekomen, maar dat vind ik normaal na een blessure."


"Het vetpercentage en je loopvermogen zijn de belangrijkste parameters", legt de speelster uit. "Ik zou gebuisd zijn voor het looponderdeel. Straf, want mijn laatste looptest dateert van november."


"We zijn allemaal op de hoogte van die zones", wil Vanmechelen duidelijk stellen, "maar je moet ook realistisch zijn. Eén keer heb ik de groene zone gehaald. Toen at ik bijna niks."


"Onze normen zijn heel streng", vindt ze. "Zeker als je ze vergelijkt met die van Europees en vicewereldkampioen Nederland."

Onze normen zijn strenger dan die van Europees en vicewereldkampioen Nederland.

Davinia Vanmechelen

"Als ze willen, eet ik niks meer"

Voor Davinia Vanmechelen zijn de Red Flames geen gesloten hoofdstuk. De 22-jarige aanvalster heeft al een gesprek met de staf in haar agenda staan.


"Ik ga superhard mijn best doen", belooft de ex-speelster van PSG. "Ik zal strenger zijn voor mezelf en als ze dat willen eet ik niks meer."


"Met mijn lichaamsbouw vind ik het niet eenvoudig om een constante aan te houden, maar opgeven staat niet in mijn woordenboek."


Over anderhalve maand komt de nationale ploeg opnieuw samen. "Tegen dan zal ik er weer staan", maakt Vanmechelen zich sterk.

Davinia Vanmechelen
Volgende maand wil Davinia Vanmechelen er weer bij zijn.
Gerelateerd: