Ga naar de inhoud

Ook Davinia Vanmechelen geslachtofferd bij de Red Flames: "Maar onze fysieke eisen zijn niet te streng"

Davinia Vanmechelen was de voorbije jaren een vaste waarde bij de Red Flames.

Na doelvrouw Justien Odeurs heeft ook Standard-speelster Davinia Vanmechelen te horen gekregen dat ze naast de selectie van de Belgische vrouwenploeg valt omdat ze niet aan de fysieke eisen van de bond voldoet. Vanmechelen voelt zich zwartgemaakt, maar bondscoach Ives Serneels verdedigt zijn aanpak.

Het (min of meer gedwongen) vertrek van Justien Odeurs zorgde enkele maanden geleden al voor een stormpje bij de Red Flames en daar komt met Davinia Vanmechelen nu een tweede soortgelijk geval bovenop.

 

"Het stoort me dat ze me niets gezegd hebben over hun keuze", vertelt Vanmechelen bij Sporza. "Ik wist ook niet dat ze het verhaal over de fysieke parameters naar buiten zouden brengen. Niemand bij de bond weet hoe dat gebeurd is, maar het was hard om te lezen. Mijn naam is zwartgemaakt."

 

Op de persconferentie van de Flames, naar aanleiding van de WK-kwalificatiematchen tegen Albanië en Kosovo, verdedigt bondscoach Ives Serneels zijn visie. "Onze fysieke parameters zijn zeker niet te streng."

 

"Als die criteria wel te streng zouden zijn, zou ik mijn volledige staf, die ze heeft opgesteld, moeten ontslaan. Ze zijn ook goed doorgenomen met de speelsters. Davinia wist dat ze in de rode zone zat."

 

Voor Serneels is de deur voor Vanmechelen allerminst gesloten. "Reageren en ervoor zorgen dat ze de parameters wél haalt. Dat is voor haar nu de beste optie."

Voor de buitenwereld lijkt dit misschien hard, maar de speelsters staan hier allemaal achter.

Tessa Wullaert

Wullaert: "We staan er allemaal achter"

Ives Serneels kreeg op de persconferentie bijval van sterspeelster Tessa Wullaert. "We hebben een bepaalde ambitie, daarom werden die afspraken gemaakt."

 

"Voor de buitenwereld lijkt dit misschien hard, maar we staan er allemaal achter."

 

"Uiteraard worden die parameters individueel bepaald. Niet iedereen heeft immers dezelfde lichaamsbouw."