Red Flames stralen in eerste unieke shirts, met opvallend zwart thuisexemplaar

Tessa Wullaert en Amber Tysiak showen de unieke shirts.

Hoogdag voor de Red Flames. De nationale vrouwenploeg speelt vanavond tegen Albanië in de race naar het WK, maar stelde zonet ook nieuwe shirts voor. Voor het eerst in de geschiedenis zijn dat unieke exemplaren, compleet verschillend van de Rode Duivels. Zelfs de kleurkeuze is anders.

De Red Flames zijn een merk op zichzelf geworden. Dat bewijst de primeur van de nieuwe uitrusting nog maar eens. Terwijl ze in het verleden moesten spelen in de afgeleide van een tenue gepresenteerd voor en door de Rode Duivels, kwam er nu een geheel eigen ontwerp.

 

“Dit om de significante ontwikkeling en ambitie van het vrouwenvoetbal in België in de schijnwerpers te plaatsen”, klinkt het in de communicatie.

 

Om het statement extra kracht bij te zetten, koos men voor zwart als opvallende basiskleur in plaats van het traditionele rood. Daarnaast kwam er ook een nieuw uittenue in okergeel met subtiele grafische print en minimalistisch bondslogo.

Tessa Wullaert in het thuisshirt.

Amber Tysiak in het uitshirt.

Smaken verschillen, maar op sociale media wordt het ontwerp alvast op veel applaus onthaald. "Het is altijd leuk om in een nieuw tenue te spelen. zeker nu omdat het een echt vrouwelijk tenue is”, vertelt kapitein Tessa Wullaert. En zwart staat ook niet mis."

 

Het nieuwe shirt van kledingsponsor Adidas is overigens volledig gemaakt van gerecycleerd Parley oceaanplastiek.

 

Als eerbetoon aan de Red Flames en aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, zullen ook de Rode Duivels, tijdens een van de UEFA Nations League wedstrijden in juni, het tenue eenmalig dragen.