Ga naar de inhoud

Lotto Super League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Standard Luik
31
3
3
0
0
9
2
2
OH Leuven
28
2
2
0
0
12
3
3
Anderlecht
27
2
2
0
0
10
0
4
Club Brugge
16
2
0
2
0
2
9
5
KRC Genk
15
3
0
3
0
0
15
6
KAA Gent
15
2
0
2
0
3
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Standard Luik
3
1
1
0
0
3
0
2
OH Leuven
3
1
1
0
0
8
0
3
Anderlecht
3
1
1
0
0
5
0
4
Club Brugge
0
1
0
1
0
2
4
5
KRC Genk
0
2
0
2
0
0
7
6
KAA Gent
0
1
0
1
0
3
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Standard Luik
6
2
2
0
0
6
2
2
OH Leuven
3
1
1
0
0
4
3
3
Anderlecht
3
1
1
0
0
5
0
4
Club Brugge
0
1
0
1
0
0
5
5
KRC Genk
0
1
0
1
0
0
8
6
KAA Gent
0
1
0
1
0
0
3

Wouter Vandenhaute: "Anderlecht wil de beste zijn, onze vrouwen geven het goede voorbeeld"

 wo 27 april 2022 22:51
De vrouwen van Anderlecht vieren de titel.

Paars-wit feest in Leuven. Anderlecht heeft zich tegen OH Leuven verzekerd van zijn vijfde landstitel en vierde dat uitbundig. "Het was een spannend seizoen, minder makkelijk dan de vorige vier keer, maar dat geeft een extra voldaan gevoel", zei aanvoerster Laura De Neve. 

Marc Coucke en Wouter Vandenhaute waren naar Leuven afgezakt en dat werd geen reis voor niets. Vandenhaute kon na de wedstrijd de fles champagne van zes liter afgeven die hij mee had gebracht. 

 

"We zijn superblij met de landstitel", zei Vandenhaute. "Het leek dit seizoen lange tijd dat OHL het zou halen, maar in de play-offs hebben we laten zien dat we niet wilden afgeven. Dat is de spirit van Anderlecht." 

 

"Wij willen de beste zijn. Ook bij de mannen, maar het zijn de vrouwen die nu tonen hoe het moet. We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in vrouwenvoetbal."

 

Tijdens dit seizoen verschenen nochtans berichten dat Anderlecht zou willen besparen op zijn vrouwenploeg, maar die berichten werden eerder al ontkend. Vandenhaute deed dat na de landstitel opnieuw. 

 

"Iedereen weet dat we als club niet in de beste budgettaire situatie zitten. We moeten in het algemeen besparen. In die hele oefening keken we ook naar het vrouwenteam, maar uiteindelijk hebben we besloten dat de vrouwen buiten de besparingen vallen. We zullen de komende jaren blijven gaan voor vrouwenvoetbal."

 

"Het vrouwenvoetbal is vanavond de grote winnaar. Kijk naar de sfeer en het aantal supporters hier. Het is natuurlijk het leukste als je aan de winnende kant staat, maar ik wil het graag vergelijken met de bekerfinale bij de mannen. Daar verloren we, maar de winnaar was ook het voetbal."

"Moeilijker dan de vorige vier keer"

Uiteraard waren ook de speelsters in de wolken bij Anderlecht. "Zeker dat we het uitgerekend hier kunnen vieren", zei aanvoerster Laura De Neve. 

 

"Het was een spannend seizoen, minder makkelijk dan de vorige vier keer, maar dat geeft een extra voldaan gevoel. Ik was er zelf vijf keer bij samen met nog enkele meisjes. We spelen al een aantal jaar met dezelfde ploeg en dat rendeert. Daar proberen we jong talent aan toe te voegen. We moeten nog meer inzetten op de jeugd."

Ik had voor het seizoen niet verwacht dat we kampioen zouden worden.

Tessa Wullaert

Met 34 doelpunten was Tessa Wullaert alweer bijzonder belangrijk in de titel van Anderlecht. 

 

"Ik had voor het seizoen niet verwacht dat we kampioen zouden worden. We hadden een nieuwe trainer, het liep niet zo goed en andere teams waren ook sterker geworden. Maar toen we onder druk kwamen , stonden we er en ook in de play-offs hebben we onze momenten genomen."

 

"Ik heb nog een jaar contract bij Anderlecht. Ik zie wel wat er gebeurt in de toekomst. De uitdaging blijft groot genoeg voor mij in België. Iedereen wil Anderlecht van de titel houden en ikzelf wil de ploeg blijven helpen. Ik denk dat dat dit seizoen opnieuw goed gelukt is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: