Ga naar de inhoud

Wullaert: "Hopelijk kan vrouwenvoetbal zelfde inhaalbeweging maken als wielrennen"

 do 28 april 2022 11:43
Tessa Wullaert proefde van de zege (en de champagne).

Het was "moeilijker dan de vorige vier titels", maar de vrouwen van Anderlecht hebben zich toch voor de vijfde keer op rij tot landskampioen gekroond. Maar daar stopt de uitdaging niet, zegt topschutter Tessa Wullaert. "Alle speelsters in België zouden profcontract moeten hebben."

Uitgerekend in het hol van de leeuw - op het veld van grote concurrent OHL - heeft Anderlecht zijn vijfde landstitel op rij gepakt. "Dat we uitgerekend hier mogen vieren, doet dubbel zoveel deugd", lachte Laura De Neve. "Het was niet zo gemakkelijk als de vorige vier keer, maar dan doet het des te meer deugd."

 

Ook Tessa Wullaert, de sterspeelster en topschutter van paars-wit, beaamt dat het "niet zo eenvoudig" was. "Het begin van het seizoen was moeilijk, maar we stonden er op de momenten dat we er moesten staan", zegt ze. "Tijdens de play-offs hebben we getoond dat we de beste ploeg waren."

 

Anderlecht telt 11 punten voorsprong op Leuven, dat nog twee wedstrijden te goed heeft. Voor de vijfde keer op rij was paars-wit dus te sterk in België. Maar in de Champions League is het een moeilijker verhaal: Anderlecht raakte niet voorbij de eerste voorronde.

 

"We moeten kaderen dat het vrouwenvoetbal in België nog altijd niet professioneel is", aldus Wullaert. "Het is al een grote stap dat we een ticket voor de Champions League beet hebben. We doen ons best en hopen nu wel een voorronde te overleven."

Het begin van het seizoen was moeilijk, maar we stonden er op de momenten dat we er moesten staan.

Tessa Wullaert

Wullaert kijkt met gezonde afgunst naar de steile opmars die het vrouwenwielrennen dit seizoen heeft gemaakt. "Hopelijk kan het vrouwenvoetbal volgen", zegt ze. "Daar ben ik ook voor aan het vechten, maar we zijn er nog niet."

 

"Alle speelsters in België zouden een profcontract moeten hebben. Dan kunnen ze overdag trainen in plaats van 's avonds. We doen het nu met de middelen die we hebben."

 

Van 6 tot 31 juli staat het EK vrouwenvoetbal op het programma, waarvan alle matchen te zien zijn op Sporza. Kan dat een duwtje in de rug zijn? "Op aandacht komen sponsors af", besluit Wullaert.

 

"Het EK halen was al een grote stap, het is pas de tweede keer ooit in de geschiedenis. We kijken er dus hard naar uit. Hopelijk zal het leven in België."

Gerelateerd: