Ga naar de inhoud

Johan Walem stopt na 1 seizoen al opnieuw als coach bij vrouwenploeg Anderlecht

Johan Walem zegt na dit seizoen het vrouwenvoetbal al vaarwel. De trainer van Anderlecht heeft zelf beslist om te stoppen. Hij was pas sinds dit jaar aan de slag bij de vrouwenploeg van paars-wit. Hij kan het avontuur wel nog in schoonheid afsluiten want Anderlecht maakt nog kans op de titel en de beker.

Walem had geen ervaring als trainer in het vrouwenvoetbal toen hij werd aangekondigd als opvolger voor Patrick Wachel. Hij ondertekende in Anderlecht wel meteen een meerjarig contract. Maar het zal dus bij een jaar blijven. Die keuze heeft hij zelf gemaakt.

 

“Ik heb een mooie tijd beleefd als coach van de vrouwenploeg”, zegt Walem op de clubwebsite. “Het was een nieuwe ervaring voor mij, ik heb er dan ook veel van geleerd en ik ben mijn groep daarvoor erg dankbaar."

 

Na jarenlange dominantie kreeg Anderlecht dit seizoen meer concurrentie van onder andere OH Leuven. Maar paars-wit staat wel opnieuw op een zucht van de titel en speelt in mei ook nog de bekerfinale tegen Standard.

 

"Ik wil er nog alles aan doen om het seizoen af te sluiten met de dubbel. Daarna zit mijn rol er op, maar ik ben 100 procent overtuigd van het potentieel van deze ploeg en van de visie die de club heeft op de toekomst.”

 

Een opvolger is er nog niet, maar de naam van Gent-coach Dave Mattheus wordt hier en daar wel genoemd. 

 

“We willen de filosofie van Anderlecht ten volle doortrekken binnen het vrouwenvoetbal door meer in te zetten op het rekruteren en ontwikkelen van jong talent”, aldus CEO Peter Verbeke. “Het doel van de club is om het vrouwenvoetbal verder te professionaliseren, uit te bouwen en op de kaart te blijven zetten."

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.