Ga naar de inhoud

Filip Joos in Extra Time: "De voorzitter van Club Brugge hoeft toch niet jaloers te zijn op Union?"

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe: "Ik zie niet Union, maar Brighton op het veld staan."

De uitspraken van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe over Union hebben stof doen opwaaien. "Onbegrijpelijk, hij maakt een owngoal", vindt Filip Joos. "Hij heeft wel een punt", reageert Arnar Vidarsson in Extra Time.

Dit zei Bart Verhaeghe zondag na de titel voor Club Brugge:

"Ik zie niet Union, maar Brighton op het veld staan. Als je zakelijk actief bent in het voetbal zie je dat het over een club gaat met veel meer middelen dan Club Brugge. Brighton gebruikt Union voor een groter verhaal."

 

"Daarom ben ik blij dat wij het kampioenschap winnen, dat wij beloond zijn voor ons gedurfd en dominant voetbal. Zo zullen we ook blijven voetballen met Club Brugge."

 

"Ik zou ook kunnen overschakelen naar een ander soort voetbal, maar dat doen we niet. We blijven ons voetbal trouw. Club Brugge durft te voetballen, zelfs tegen PSG of Manchester City."

Filip Joos: "Onbegrijpelijk"

De woorden van Bart Verhaeghe passeerden gisteravond ook de revue in Extra Time. 

 

"Onbegrijpelijk", vindt Filip Joos. "Hij maakt een owngoal, wat niet simpel is voor een voorzitter."


Waarom scoort Verhaeghe in eigen doel? Joos: "Omdat hij jaloers is op Union? Als je op de tweede plaats eindigt, kan ik het nog begrijpen, maar als je wint? Neen, dan hoef je toch niet meer jaloers te zijn?"


"Dit zal je de voorzitter van Manchester City nooit horen zeggen. Die zal eerder Liverpool bedanken omdat het zijn team een niveau optilt."


"Neen, ik kan het niet begrijpen van Verhaeghe. Als zakenman moet hij toch ook weten dat Union met een van de laagste budgetten in onze competitie werkt. Verhaeghe moet zijn hoed afnemen voor Union."


"En dominant voetbal? AA Gent, KV Mechelen en Racing Genk proberen het ook allemaal. We zitten al lang niet meer te kijken naar ploegen die muurtjes bouwen. Union is meer dan alleen een counterploeg", stelt Joos.

Arnar Vidarsson kan Bart Verhaeghe voor een deel volgen. "Hij moet dat nu niet zeggen", vindt de bondscoach van IJsland, "maar het klopt wel dat een Mitoma niet voor Union zou voetballen zonder Brighton. Daar heeft de voorzitter een punt. Union kan dankbaar gebruikmaken van het scoutingsysteem van Brighton."

 

"Neen, het is niet eerlijk. Voetbal is niet eerlijk", besluit Filip Joos.

Zonder Brighton zou Mitoma niet voor Union voetballen.

Arnar Vidarsson

Union en Premier League-club Brighton & Hove Albion hebben dezelfde eigenaar: de Engelse zakenman Tony Bloom.