Ga naar de inhoud
Club Brugge is opnieuw kampioen.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
50
6
4
0
2
8
2
2
Union
46
6
2
3
1
5
5
3
Anderlecht
40
6
2
2
2
8
7
4
Antwerp
36
6
1
4
1
3
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
7
3
2
0
1
3
1
2
Union
3
3
1
2
0
3
4
3
Anderlecht
4
3
1
1
1
2
3
4
Antwerp
1
3
0
2
1
1
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
7
3
2
0
1
5
1
2
Union
4
3
1
1
1
2
1
3
Anderlecht
4
3
1
1
1
6
4
4
Antwerp
3
3
1
2
0
2
3
AntwerpClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Lawrence Visser
stadion
Bosuilstadion
toeschouwers
15126

Club Brugge pakt historische derde landstitel op rij na remonte op de Bosuil

 zo 15 mei 2022 15:25
  1. 17' - Geel - Éder Balanta
  2. 41' - Geel - Ritchie De Laet
  1. 67' - Verv. Ritchie De Laet door Sam Vines
  2. 68' - Geel - Denis Odoi
  3. 77' - Geel - Faris Haroun
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 15/05/22 - 13:31

Een gouden pagina voor de geschiedenisboeken. Club Brugge is voor de derde opeenvolgende keer landskampioen na een remonte in Antwerp. Simon Mignolet toonde zich in de eerste helft de grote engelbewaarder door de achterstand tot 1-0 te beperken. Na rust draaiden Vanaken, Hendry en Adamyan een scheve situatie om. 44 jaar na Ernst Happel viert Club nog eens een zuivere kampioenenhattrick.

Antwerp - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Antwerp klimt na een knap doelpunt van Frey op voorsprong en wil Club in de daaropvolgende minuten helemaal tegen het canvas meppen, maar Mignolet staat pal op pogingen van Haroun en Samatta. Na rust keert Club de rollen om, mede dankzij een oerdomme strafschopovertreding van Seck.

  • Man van de Match: Wat een formidabele Champions' play-offs heeft Simon Mignolet gespeeld! De Rode Duivel hield Club op het veld van Antwerp in zijn eentje op de been met enkele cruciale reddingen. 

  • Opvallend: Sinds de terugkeer van Mignolet op de Belgische velden speelt Club Brugge steevast kampioen. Drie keer op een rij intussen, daarmee evenaart blauw-zwart zijn enorm straffe reeks van in de jaren '70 met de iconische Ernst Happel. Voor Vanaken, Mechele en Vormer is het zelfs hun 5e titel in 7 jaar. 

Antwerp start furieus, Mignolet fabelachtig

Met de komst van Club Brugge stond de Bosuil in vuur en vlam. Antwerp had na een teleurstellende 0 op 6 tegen Anderlecht nochtans niets meer te winnen of te verliezen, maar daar viel helemaal niets van te merken. 

 

Antwerp was baas in de duels en na een handvol minuten wurmde Samatta zich voorbij Mechele en plaatste de bal tegen de paal. Een kwartier later was het wel raak. Frey kreeg de bal terug toegespeeld van Samatta en de Zwitser trapte zijn 23e competitiedoelpunt tegen de netten.

 

Ook in de minuten daarna bleef Antwerp domineren. Mignolet had meerdere heerlijke reddingen in huis en hield blauw-zwart zo op de been. Rusten gingen beide ploegen met een 1-0-tussenstand, een verdiende voorsprong voor Antwerp, maar het had zeker meer kunnen zijn.

Stilstaande fases loodsen Club naar 18e titel

Na rust gooide Seck al dat sterke werk van Antwerp van voor de pauze in een klap weg. De Senegalees zette onbesuisd een tackle in op Lang en de bal ging meer dan terecht op de stip. Vanaken nam zijn verantwoordelijkheid, behield zijn koelbloedigheid en maakte gelijk.

 

Club stond zo zonder kansen te creëren weer op gelijke hoogte. Ook na de gelijkmaker veranderde het spelbeeld niet echt, maar 2 hoekschoppen op 2 waren voldoende om de match te beslechten.

 

Het waren Hendry en Adamyan die voor ze het bij Antwerp goed en wel beseften Club een comfortabele 1-3-voorsprong schonken. In de laatste minuten viel helemaal niets meer te beleven.

 

Club Brugge mag zo zijn 18e titel vieren, een 3e op rij en is volgend seizoen weer zeker van een plekje in de groepsfase van de Champions League. Bij Antwerp kijken ze nog richting de Europe play-offs. Als Gent straks een resultaat boekt tegen Genk dan is de Great Old zeker van Europees voetbal, anders loeren er mogelijk nog barrages om de hoek. 

Reacties na Antwerp-Club Brugge:

De Brugse reacties na het behalen van de titel:

Haroun: "Wilden onze supporters iets teruggeven"

Bij Antwerp kreeg Faris Haroun de opdracht om onder meer Hans Vanaken uit de ploeg te houden. Voor rust deed de routinier dat ook met verve, maar uiteindelijk bleef Antwerp toch met lege handen achter: "We hebben geprobeerd om onze supporters iets terug te geven na moeilijke play-offs."

 

"Het is heel spijtig om te verliezen na zo'n sterke eerste helft. De stilstaande fases nekken ons hier. Club heeft met Mignolet een topkeeper en met 1-0 blijven ze ook in de wedstrijd."

 

"Als je de eerste helft ziet dan moet het minstens 2-0 zijn, maar de penalty en stilstaande fases nekken ons. Er valt de groep niets te verwijten. We hebben er deze namiddag echt alles aan gedaan."

 

Ook Mbwana Samatta, die misschien wel zijn beste match van het seizoen speelde, gaf zijn analyse: "Onze eerste helft was echt sterk, maar ik weet niet wat er nadien gebeurde. Club scoort 3 keer op een paar minuten en dan is de match plots beslist."

 

"De penalty? Ik stond veel te ver, ik kan er echt niet veel over zeggen. Ik heb zelf zeker kansen gehad en was wat ongelukkig. De keeper deed het geweldig, we hadden meer moeten scoren. Dit is nu eenmaal voetbal."

Fase per fase

15:22

Club Brugge is kampioen!

De partij in de Bosuil zit erop. Club zag af voor de pauze, maar draaide mede dankzij een fenomenale Mignolet de rollen om erna. Blauw-zwart wacht nog een stevige feestavond. Nummer 3 op een rij!

90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
88'

In Brugge begint het feest alvast op gang te komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
86'

Vormer

Bij Club Brugge gaat Noa Lang naar de kant. Hij heeft er eigenlijk een vrij anonieme match opzitten, maar zal straks wel een nieuwe titel vieren met Club Brugge. Zijn laatste? Ruud Vormer komt erbij.

85'

Samatta maakt zich nog even sterk, maar er staan geen medemaats voor het doel van Mignolet die kunnen scoren. 

83'

De Club-fans vermaken zich wel in deze zomerse temperaturen. De match is al een dik kwartier gespeeld, de titel gaat mee naar Brugge! 

80'

Schotje Benson

Benson laat Odoi achter en komt goed naar binnen, maar zijn schot is ongevaarljik. De tijd tikt weg. Bij Antwerp is er overleg tussen De Laet, Nainggolan en Frey. 

77'

Haroun wil de bal spelen en verkoopt Lang daarbij een trap. De ervaren middenvelder wil zijn ploeggenoten nog even aanvuren, maar het zit er niet meer in. Nog een klein kwartier. 

77'
75'

Kronkel bij N'Soki

Vreemd moment. Vines brengt een bal vrij ongevaarlijk voor doel en N'Soki verwerkt de bal zowaar bijna in eigen doel. De concentratie was even weg bij de centrale verdediger. Hij zit met zijn hoofd al bij het titelfeest van deze avond. 

73'

Balikwisha haalt nog eens de achterlijn na een leuke combinatie en sleept er een hoekschop uit. Het vuur is weg bij de thuisploeg. 

71'

Blessure

Bij Club is Adamyan blijven zitten. Einde verhaal voor de Armeniër. Bas Dost maakt zich klaar. 

68'
Club Brugge
68'

Priske grijpt in en haalt Frey naar de kant voor Benson. Het lijkt allemaal voor de statistieken, want het zal enorm moeilijk zijn voor Antwerp om van deze dubbele uppercut te bekomen. 

67'
66'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
65'