Ga naar de inhoud

Beter dan Ronaldo en Henry? Kevin De Bruyne weer genomineerd voor Premier League Speler van het Jaar

Beter dan Cristiano Ronaldo en Thierry Henry? Kevin De Bruyne werd vandaag opnieuw genomineerd voor de Premier League Player of the Season-award. Onze landgenoot kan de officiële trofee een tweede keer winnen. Door zijn voetballende collega's werd De Bruyne zelfs al twee keer (na elkaar) verkozen. Niemand werd ooit drie keer vooruit geschoven door de spelers zelf.

Kevin De Bruyne is één van acht genomineerden voor de Premier League Player of the Season award. De middenvelder van Manchester City kan de trofee een tweede keer winnen. 

 

Door zijn voetballende collega's werd De Bruyne de vorige twee seizoenen al tot Speler van het Jaar verkozen. In dat "nevenklassement" staat hij op gelijke hoogte met grootheden als Cristiano Ronaldo en Thierry Henry. Wanneer De Bruyne dit jaar wint, komt hij op eenzame hoogte.

 

Twee jaar geleden kwam hij in de poll bij de fans, een expertenpanel en de twintig clubkapiteins, als winnaar uit de bus. Vincent Kompany (2012) en Eden Hazard (2015) zijn de andere Belgen op de erelijst.

 

Ook vorig jaar was De Bruyne genomineerd, maar toen ging zijn Portugese teamgenoot Ruben Dias met de prijs aan de haal. Deze keer wordt Liverpool-aanvaller Mohamed Salah, al eens laureaat in 2018, wellicht zijn grootse concurrent. 

 

Trent Alexander Arnold (Liverpool), Jarrod Bowen (West Ham), Joao Cancelo (Manchester City), Bukayo Saka (Arsenal), Son Heung-in (Tottenham) en James Ward-Prowse (Southampton) zijn de andere genomineerden die de Premier League vrijdag bekendmaakte. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.