Ga naar de inhoud

Premier League klassement

Guardiola looft De Bruyne: "Onze genereuze assistgever begint nu ook van goals te genieten"

 do 12 mei 2022 17:35

Acht doelpunten in acht wedstrijden voor Kevin De Bruyne. U leest het goed: "doelpunten". Geen assists. "Kevin begint nu ook te genieten van het scoren", vertelt Guardiola. Met de komst van Erling Haaland krijgt de trainer van City er nóg een killer bij.  De Premier League is alvast gewaarschuwd: "ook hij zal de ploeg helpen om nog meer te scoren."

Manchester City won gisteren met 1-5 van Wolverhampton. Een klinkende overwinning. Toch was het vooral Kevin De Bruyne die de show stal bij de Citizens. Onze landgenoot scoorde maar liefst 4 doelpunten.

 

“Ik ben zeer teleurgesteld in Kevin. Hij moest er vijf gemaakt hebben, maar hij trapte er eentje op de paal”, grapte een glunderende Guardiola gisteren na de wedstrijd.

 

“Mopje. Ik ben zeer blij voor hem. Het tweede deel van de competitie speelde hij beter dan perfect. Kevin is zeer beslissend voor ons in de meest cruciale fase van het seizoen. Dat maakt van hem een van de beste spelers ter wereld op dit moment.”

De Bruyne heeft ook  een neus voor goals gekregen

Pep Guardiola

Vroeger blonk De Bruyne vooral uit met zijn splijtende laatste bal.  "De Bruyne is een zeer genereuze speler. Hij heeft altijd oog voor zijn teammaats. Daarom pronkt hij ook steeds bovenaan in de lijstjes van de assistgevers.”

 

Dit jaar lijkt hij ook zelf de weg naar het doel gevonden te hebben. Met 8 goals in de laatste 8 wedstrijden toont de maestro op het middenveld van City zich uiterst productief.

 

"De Bruyne heeft een neus voor goals gekregen. Belangrijke goals. Hij scoorde de matchwinnaar tegen Chelsea en ook tegen Real Madrid liet hij een doelpunt optekenen. Vandaag deed hij er dan nog een extra schepje bovenop met zijn vier doelpunten."

 

“Vroeger genoot hij enorm van zijn assists, maar ik heb de indruk dat hij nu ook heel gelukkig wordt wanneer hij scoort. Als zijn ploegmakkers hem om de hals vliegen, spat de vreugde van zijn gezicht.”

Ook Haaland kan "City helpen om nog meer te scoren"

Toch mag De Bruyne ook volgend jaar weer een gooi doen naar de kroon van assistenkoning van de Premier League. Met de komst van Erling Haaland krijgt onze landgenoot er een uitstekend aanspeelpunt bij. 

 

Ook Pep Guardiola was verheugd bij het nieuws van Haalands komst naar Manchester. "Ik wil eerst en vooral de club feliciteren met de transfer. Haaland heeft een mooie toekomst voor zich, daar kan de club mee van genieten."

 

"Ikzelf ben ook blij met de transfer. We gaan hem zo goed mogelijk begeleiden bij zijn transitie. Maar ik ben er vrij zeker van dat hij zich in een mum van tijd zal kunnen omscholen naar onze manier van spelen."

Is er een nieuw koningskoppel in de maak bij Manchester City?

Na het vertrek van Sergio Agüero, "miste" City een echte nummer negen in zijn elftal. Met Erling Haaland haalt het opnieuw een doelpuntenmachine binnen.

 

“Haaland zal ons inderdaad helpen om meer te scoren, maar we mogen die verantwoordelijkheid niet volledig in zijn schoenen schuiven.”

 

"Verdedigen is niet alleen de verantwoordelijkheid van onze defensie. Aanvallen is niet alleen de taak van een diepe spits. Het is de verantwoordelijkheid van het volledige team."

 

"Ik wil nog niet te veel over volgend seizoen spreken, maar dan zullen we er als ploeg voor zorgen dat Haaland zijn killerinstinct ten volle kan benutten."

Gerelateerd: