De Bruyne grapt dat hij meer had moeten scoren: "Maar vieren als Haaland? Wist ik niet"

De Bruyne viert zijn derde goal.

Een verplaatsing naar Wolverhampton leek potentieel nog een gevaarlijke klip om te omzeilen voor Manchester City op weg naar een nieuwe titel. Dat was zonder Kevin De Bruyne gerekend. Hij navigeerde City met vier goals makkelijk naar een veilige haven.

Kevin De Bruyne schoot tegen Wolverhampton vier keer op doel. Even vaak trilde het net achter doelman José Sa. De Bruyne zit ondertussen aan 10 goals en 6 assists in 2022. Hij is ook topschutter van City met 15 competitiegoals. Maar alles kan blijkbaar beter als je Kevin De Bruyne bent.

 

"Ik had eigenlijk vijf doelpunten moeten maken", reageerde de Rode Duivel met de knipoog bij Sky Sports."Het was best een plezant avondje. Als je vier doelpunten maakt, dan is dat altijd speciaal, maar ik had er vijf in doel moeten schieten, eerlijk gezegd", zei De Bruyne, die nog de paal trof.

 

City houdt in de stand dankzij de zege drie punten voorsprong op Liverpool. "Ik denk dat we goed speelden."

 

"Afgezien van een paar counters in de eerste helft controleerden we de wedstrijd heel goed. We hadden nog meer kunnen scoren. Deze prestatie kunnen leveren tegen de Wolves, die verdedigend erg sterk zijn, was indrukwekkend."  

"Vieren als Haaland? Dat wist ik zelfs niet"

Vele mensen zagen in het zegegebaar van Kevin De Bruyne na zijn derde goal een verwijzing naar de transfer van zijn toekomstige ploegmaat Erling Haaland, maar zo was het niet bedoeld.

 

"Ik heb nu een aantal interviews gedaan (na de match) en mensen vertelden me dat ik vierde zoals Haaland. Dat wist ik zelfs niet. Ik deed het gewoon omdat ik drie keer scoorde. Dat gebeurt nooit."