Ga naar de inhoud

Kevin De Bruyne schat belang Champions League voor zichzelf en City in: "Het zou perceptie veranderen"

 di 3 mei 2022 15:31

Na de spektakelrijke heenmatch van vorige week is het morgen tijd voor de terugwedstrijd: slaagt Manchester City er eindelijk in om de Champions League-vloek van zich af te werpen? De Bruyne is alvast hoopvol: "We staan er beter voor dan in 2016."

Afgaande op de eerste wedstrijd tussen beide teams, belooft het morgen ongemeen spannend te worden tussen Real Madrid en Manchester City. In het Etihad Stadium werd het 4-3 in het voordeel van De Bruyne en co.

 

Manchester City hoopt een herhaling van 2016 te vermijden. Toen knikkerden de Galactico's Manchester City uit de Champions League. "We hadden toen niet het beste seizoenseinde achter de rug. We verloren 1-0 via een owngoal na een saaie wedstrijd", zei De Bruyne daarover op de persconferentie.

 

Dit keer is hij optimistischer: "Nu staan we er veel beter voor. We spelen beter en hebben meer ervaring." 

De Champions League winnen zou de perceptie rond de club veranderen.

Kevin De Bruyne

Na het verschroeiende tempo uit de heenmatch zijn de verwachtingen hooggespannen. "Iedereen wil de wedstrijd zien. Het wordt een grote match. Morgen moeten we het doen. Als we niet top zijn, maken ze kans. We proberen alles te geven en door te stoten naar de finale in Parijs."


Manchester City hecht enorm veel belang aan de Champions League die nog steeds ontbreekt op het clubpalmares. De Bruyne beseft het belang voor de club: "De Champions League winnen zou de perceptie rond de club veranderen."


Ondanks de indrukwekkende erelijst van De Bruyne - met daarop bekers en titels in België, Duitsland en Engeland - ontbreekt ook bij hem de Champions League-titel. Toch voelt hij geen druk: "Ik weet wat ik goed en slecht heb gedaan in mijn carrière en ben tevreden met wat ik bereikt heb. De Champions League winnen is geen must."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: