Ga naar de inhoud
UEFA Champions League
speeldag 1

Wim De Coninck: "De Houdini-acts van Real Madrid zijn geen toeval meer"

 wo 27 april 2022 10:05
Karim "Houdini" Benzema toverde zijn ploeg gisteren weeral uit de handboeien van hun tegenstander.

Het Etihad Stadium in Manchester was gisterenavond het toneel voor een nieuwe ontsnappingsact van Real Madrid, niet de eerste in de Champions League-campagne dit seizoen. Voetbalanalist Wim De Coninck ontrafelt het mysterie achter de vele verrijzenissen van Real. "De ervaren Madrilenen worden niet meer zenuwachtig."

"De Houdini-acts van Real Madrid zijn geen toeval meer”, vertelt Wim De Coninck over de nieuwe "comeback" van de Koninklijke in de Champions League.

 

Harry Houdini zou trots geweest zijn: als ware ontsnappingskunstenaars knokten de Madrilenen zich opnieuw naar een goede uitgangspositie (4-3) in de halve finale van de Champions League.

 

"Manchester City was veel beter gisteren. Maar Real werd ook al door PSG en Chelsea overklast in deze campagne. Kijk eens waar die nu zitten: thuis", merkt Wim De Coninck op.

"Ook gisteren slaagden de Madrilenen erin om zich telkens weer in de wedstrijd te knokken. Dat is geen toeval meer: je krijgt bijna het gevoel dat dit hét jaar van Real Madrid wordt."

De succesformule: ervaring en vier musketiers

Manchester City werd gisterenavond te karig beloond voor een beresterke wedstrijd. Toeval of toch maar weer de verdienste van Real? Wat gaat er schuil achter de vele verrijzenissen van Real?

 

"De ploeg van Real Madrid staat bol van de ervaring. Bij de Madrilenen lopen er nog veel spelers rond die al bij de club aangesloten waren toen ze in 2016 de Champions League wonnen."

 

"Die ploeg heeft al meerdere keren dergelijke brandjes moeten blussen. Ze worden op geen enkel moment zenuwachtig. Daarnaast hebben ze een enorm vertrouwen ontwikkeld in hun scorend vermogen. Dat ze zo koel kunnen blijven, is dus geen toeval."

 

"Met de efficiëntie van Benzema, de snelheid van Vinicius en af en toe een flits van Modric kan Real altijd een doelpunt maken. Tegen iedereen. En als je dan nog eens Courtois in de goal hebt staan, die vaak de nul kan houden, heb je een winnende formule in handen."

Benzema blijft verbazen met zijn dodelijke efficiëntie.

De verdediging van City kan dat beamen. Ondanks de dominantie op het veld, kregen de Citizens toch drie doelpunten om de oren. "City stond vandaag inderdaad ook zelf niet al te best te verdedigen. Nochtans tellen ze in de Premier League slechts 24 tegendoelpunten, dat is minder dan Liverpool."

 

"Maar in de Champions League slagen ze er nog niet in om die lijn door te trekken. Tegen Atletico Madrid in de kwartfinales waren ze ook serieus aan het schudden en beven in de slotfase. Wanneer ze echt onder druk komen te staan, maken ze voorlopig geen vlekkeloze beurt."

City speelt vandaag een uitstekende wedstrijd, maar stapt niet van het veld als de morele winnaar.

Wim De Coninck

"Toch kan Guardiola zijn spelers niets verwijten. En zijn spelers kunnen hem niets verwijten. Hij heeft al meerdere keren rare kronkels gekregen in de Champions League. Deze keer bleef hij redelijk zijn script volgen. De keuze om Gabriel Jesus na zijn vierklapper dit weekend te laten staan, bleek ook de juiste. Hij fungeerde als een uitstekende bliksemafleider."

 

"Kortom: City speelde een uitstekende wedstrijd, maar stapt niet van het veld als de morele winnaar. De Madrilenen beseffen best dat ze vandaag goed weggekomen zijn. Bij City blijft er vooral wrevel achter door de gemiste kans."

Gerelateerd: