Ga naar de inhoud

Premier League-kenner Wim Heidbüchel: "60 miljoen voor Haaland is een koopje"

Erling Haaland.

Kevin De Bruyne en co mogen komende zomer de Noorse doelpuntenmachine Erling Haaland verwelkomen bij Manchester City. "Hij zal nog wat moeten bijleren om het systeem-Guardiola onder de knie te krijgen", meent PlaySports-commentator Wim Heidbüchel.

Na een jaartje zonder echte diepe spits komt Erling Haaland die leemte in de Manchester City-kern volgend seizoen opvullen. "Want dat ontbrak na het vertrek van Sergio Agüero vorige zomer", weet Wim Heidbüchel.

"City heeft dan geprobeerd om Harry Kane weg te plukken, maar stootte op een njet van Tottenham. Coach Josep Guardiola wilde geen tweede keuze halen en deed het dan maar zonder diepe spits dit seizoen."

"En uiteraard heeft City het dit seizoen heel goed gedaan. Het haalde de halve finales in de Champions League en staat op kop in de Premier League. Toch waren er wedstrijden waarin je dacht dat ze die match ook over de streep hadden kunnen trekken met een Agüero of Kane."

Haalands vader speelde nog 3 jaar voor Manchester City. Misschien heeft hij daarom wel voor City gekozen.

Wim Heidbuchel

Dat probleem zou zich volgend seizoen dus niet meer mogen stellen. "Haaland zal Manchester City ongetwijfeld beter maken. Het is een absolute topspits. Zijn vader speelde trouwens nog 3 jaar voor Man.City, begin deze eeuw. Misschien heeft hij daardoor wel gekozen voor City."

"60 miljoen zullen ze betalen voor Haaland, dat was de afkoopsom in zijn contract bij Dortmund. Voor iemand van zijn kwaliteiten is dat eigenlijk een koopje. En City kan dat bedrag natuurlijk makkelijk betalen. Zonder die clausule zou Haaland zeker meer dan 100 miljoen gekost hebben."

"Om goed te functioneren in het specifieke systeem van Guardiola zal Haaland wel nog wat moeten bijleren. Maar hij is nog jong. Ik neem aan dat hij dat wel onder de knie zal krijgen."