Ga naar de inhoud

"Een onbegrijpelijke beslissing": Pep Guardiola haalde Kevin De Bruyne in minuut 72 naar de kant

 wo 4 mei 2022 23:20

Een wissel waar nog veel over gesproken zal worden. Pep Guardiola haalde Kevin De Bruyne in minuut 72 - zonder duidelijke reden - naar de kant. De Rode Duivel vertolkte geen hoofdrol, maar het was toch een opvallende zet van de Spaanse coach. Eentje die eerst goed leek uit te pakken, want Riyad Mahrez scoorde vrijwel meteen de 0-1. Alleen ging City vervolgens alsnog volledig kopje onder... en dus werd de vervanging van De Bruyne weer een item.

Vroeg in de partij incasseerde De Bruyne wel een stevige tik van Casemiro, maar daar leek de metronoom niet meteen hinder van te ondervinden in de rest van de partij.

 

“Onbegrijpelijk”, oordeelde analist Wim De Coninck bij Pickx Sports. “Hij had twee à drie mindere aannames, maar het is niet zo dat hij niet in de wedstrijd zat. Op het einde had Guardiola hem heel goed kunnen gebruiken."

“De vraag is altijd: waarom haal je jouw beste speler eraf?", voegde Wesley Sonck toe. "Zeker omdat De Bruyne zo’n echte winnaar is."

 

"Misschien dachten ze dat het binnen was. Er zijn maar twee mensen die antwoord op de vraag kunnen geven: Guardiola en De Bruyne. Ik denk dat Kevin op een niveau staat dat hij kan communiceren met zijn coach."

De Coninck: "Als hij niet geblesseerd is, laat je je belangrijkste speler altijd staan, ook al was hij niet zo dominant als we gewend zijn. Maar Guardiola had op het eind bijna geen offensieve spelers meer, hij wisselde defensief. Met Kevin kan je altijd nog iets forceren. In de verlengingen heeft Guardiola De Bruyne toch geweldig gemist." 

 

Uitkijken naar de uitleg van Guardiola op de persconferentie achteraf... Maar die kwam er niet.

Gerelateerd: