Ga naar de inhoud

Guardiola zegt niks over wissel De Bruyne: "Dit is een zware slag"

Pep Guardiola kan het niet geloven: zijn team gaf een zeker ticket voor de finale nog weg.

Pep Guardiola kon het niet geloven. Zijn City gaf in de slotseconden een zeker ticket voor de Champions League-finale uit handen, Real Madrid zorgde voor een zoveelste remontada: van 0-1 achter naar 3-1. "Dit is een zware slag", gaf de Spaanse coach van Manchester City toe. Over zijn wissel van Kevin De Bruyne geen woord.

Er lijkt wel een vloek te zitten op de Champions League-jacht van Guardiola met City. Voor de zoveelste keer liep het mis. Dat de Spanjaard in de 72e minuut met Kevin De Bruyne zijn beste speler wisselde, begrepen velen niet.

Een minuut later leek Mahrez wel voor zekerheid te zorgen na de 4-3 thuis, maar toen moest het moment van Rodrygo en Benzema nog komen. Op de persconferentie na de match repte Guardiola met geen woord over die felbesproken wissel. Hij beantwoordde 5 vragen en weg was hij.

"Dit is een zware slag, dat kunnen we niet ontkennen", vertelde Guardiola. "Als we beter in de wedstrijd hadden gezeten, waren we geplaatst voor de finale."

"We hadden de wedstrijd onder controle, zij zijn hoger beginnen te spelen en slaagden erin te scoren. Ik heb al genoeg meegemaakt om te weten dat we nog niet in de finale zaten, maar we waren er toch dicht bij."

"We hadden het lastig om in de wedstrijd te komen. We kwamen net dat ietsje tekort in de eerste helft, we vonden ons spel niet echt, we slaagden er niet in om vlot door te stomen, maar dat is normaal in deze competitie."


"In de tweede helft waren we veel beter en konden we scoren. Na de goal controleerden we, met de hulp van Jack (invaller Grealish, red). Jammer genoeg kon hij niet nog eens scoren. Voor de eerste goal van Real hadden we 2 goede kansen. En toen kwamen die 2 minuten."

"Op dat moment hadden we niet het gevoel dat we in de problemen kwamen door hun manier van aanvallen. Maar zoals zo vaak scoren ze toch een goal in het slot. Ze zetten heel veel spelers in de box: 4 spelers én Militao en ze vinden de doelpunten."

"Real Madrid is in staat om geschiedenis te schrijven. Dat zei ik eerder ook al. We moeten ze feliciteren, net zoals Liverpool."

In Engeland strijdt City met Liverpool om de titel, het verschil is 1 puntje in het voordeel van City. "We hebben nu even tijd nodig, 1 à 2 dagen, maar we zullen rechtveren. De spelers hebben alles gegeven, we waren er heel dicht bij, maar het lukte net niet. Dat gebeurt in de geschiedenis nog, in alle sporten."

De video van Ancelotti: "Deze club laat nooit de armen hangen"

Niet City, maar Real speelt zo op 28 mei in Parijs de finale tegen Liverpool. Enkele dagen na de landstitel in Spanje was het weer feest voor coach Carlo Ancelotti. De peoplemanager par excellence legde uit hoe hij de return had aangepakt.

"Ik toonde de spelers een video net voor ze het veld opgingen. Het was een video over alle remontada's (onverwachte comebacks, red) die we dit seizoen al gerealiseerd hebben, dat zijn er 8 in totaal. De video eindigde met de boodschap: "Er ontbreekt nog één.""

"De grootsheid van deze club ligt in het feit dat we nooit de armen laten hangen. Als alles verloren lijkt, blijft de kracht om door te gaan, te vechten, erin te geloven."

"We speelden een goede match tegen een geweldig team, we zijn diep in ons krachtenarsenaal gedoken om gelijk te maken en finaal te winnen."

"Het is al een succes dat we deze finale halen. Nu zijn we er ook dicht bij om die te winnen." Dat zou dan de 14e Beker met de Grote Oren zijn voor de Koninklijke. De 13e dateert van 2018, toen met 3-1 gewonnen werd van... Liverpool.