Ga naar de inhoud

Aston Villa neemt Braziliaan Coutinho definitief over van Barcelona

De Aston Villa-fans kunnen ook de komende jaren genieten van Philippe Coutinho.

Philippe Coutinho blijft tot 2026 bij Aston Villa. De Premier League-club heeft de Braziliaanse aanvallende middenvelder definitief overgenomen van Barcelona.

Philippe Coutinho verliet in januari 2018 Liverpool voor Barcelona, dat destijds liefst 135 miljoen euro neertelde voor de Braziliaan. Bij Barcelona kon de international zich niet echt doorzetten. In het seizoen 2019-20 stalde Barça hem al een keertje bij Bayern München.

Door de krappe boekhouding was Barcelona de dure vogel liever kwijt dan rijk, sinds januari van dit jaar voetbalde hij op uitleenbasis voor Aston Villa. Daar werd hij herenigd met zijn voormalige Liverpool-ploegmaat Steven Gerrard, de coach van Aston Villa.

In 16 wedstrijden scoorde Coutinho 4 keer en zorgde hij voor 3 assists. Genoeg voor Aston Villa om de Braziliaan definitief over te nemen. Barcelona zou nog zo'n 20 miljoen vangen voor de aanvallende middenvelder.

"Dit is een fantastische transfer voor Aston Villa", reageert StevenGerrard. "Phil is een modelprof, zijn impact op de groep is heel duidelijk sinds hij in januari bij ons kwam."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.