Ga naar de inhoud

Nog vertrekkers bij volleykampioen Roeselare: ook Lecat en Van Schie nemen afscheid

Stijn van Schie (nummer 7).

De kersverse Belgische landskampioen Knack Volley Roeselare heeft aangekondigd dat er nog twee spelers de club verlaten. Na Mathijs Desmet en Arno Van de Velde trekken nu ook François Lecat en Stijn van Schie de Roeselaarse deur achter zich toe.

Maandag raakte al bekend dat Knack Roeselare, na het binnenhalen van de titel, 2 vertrekkers heeft: Arno Van de Velde trekt naar concurrent Menen, terwijl Mathijs Desmet - die afgelopen seizoen nog werd verkozen tot speler van het jaar in Roeselare - op weg lijkt naar Padova in Italië.

 

Nu komen er dus nog 2 uitgaande transfers op het lijstje. De 29-jarige ex-Red Dragon François Lecat was het afgelopen seizoen geen vaste basisspeler bij de landskampioen. 

 

Roeselare bedankt hem nu voor zijn inzet: "Het siert Francois dat hij, rekening houdende met de moordende concurrentie op de receptie-hoek, zijn ervaring en motivatie liet blijken op elke training. We wensen hem alle succes toe in zijn verdere carrière."

 

Ook de 27-jarige Nederlander Stijn van Schie kon zijn stempel niet echt drukken in Roeselare. Hij houdt het er voor bekeken na 2 seizoenen. Zijn palmares werd wel behoorlijk opgesmukt tijdens zijn verblijf in West-Vlaanderen. Hij behaalde er twee titels, twee bekers en een supercup.

Roeselare haalde gisteren 2 nieuwkomers bij Menen: Simon Plaskie, maar vooral Seppe Rotty, de Speler van het Jaar op de Volleyproms.