Menen troeft Roeselare wel af op Volleyproms: Rotty Speler, Depestele coach van het Jaar

 ma 9 mei 2022 22:17
Frank Depestele
Frank Depestele (m) heeft met Menen de finale gespeeld.

In de titelfinale heeft Menen billenkoek gekregen van Roeselare, maar op de Volleyproms gaan ze wel met de prijzen lopen. Seppe Rotty mag zichzelf de Speler van het Jaar noemen, Frank Depestele schopte het tot Coach van het Jaar. Bij de vrouwen gingen de prijzen naar Marlies Janssens (Gent) en coach Fien Callens (Oudegem).

Volleyproms 2021-2022

  • Speler van het Jaar: Seppe Rotty (Menen)
  • Speelster van het Jaar: Marlies Janssens (Gent)
  • Coach van het Jaar (m): Frank Depestele (Menen)
  • Coach van het Jaar (v): Fien Callens (Oudegem)
  • Lifetime Achievement Award: Dominique Baeyens

Menen boven

Roeselare telde verschillende kandidaat-winnaars, maar de kersverse landskampioen moest de Volleyproms zonder prijzen verlaten.

 

In de categorie Speler van het Jaar legden Stijn D'Hulst en Mathijs Desmet het af tegen hoekspeler Seppe Rotty van vicekampioen Menen. Detail: volgend seizoen speelt het 21-jarige talent voor... Roeselare. Rotty kreeg ook de trofee Rookie van het Jaar.

 

Dit seizoen schitterde Rotty nog onder Frank Depestele. De voormalige international kreeg net als vorig jaar op de Volleyproms de titel Coach van het Jaar uitgereikt. 

 

Met moedig volleybal loodste Depestele een Menen in nood naar de eerste finaleplaats in de geschiedenis van de club. Op de Volleyproms klopte hij zijn collega's Jan Van Huffel (Gent) en Steven Vanmedegael (Roeselare).

Seppe Rotty
Speler van het Jaar Seppe Rotty.

Gent en Oudegem verdelen de prijzen

Bij de vrouwen bekroonde Yellow Tiger Marlies Janssens haar topseizoen. Onder haar impuls verloor Gent geen enkele match in de reguliere competitie. In de finale zette het de kers op de taart met winst tegen Genk.

 

Fien Callens kreeg de prijs Coach van het Jaar. Zij loodste Oudegem naar Europees volleybal. Nikita De Paepe van Oudegem is de Rookie.

Marlies Janssens
Yellow Tiger Marlies Janssens heeft haar stempel gedrukt op de titel met Gent.

Buitenland en MVP's

Wout D'heer (Trentino) en Laura Heyrman (Eczacibasi) werden verkozen tot beste Belgen in het buitenland.

De Most Valuable Player-titels gingen naar Hendrik Tuerlinckx (Haasrode Leuven) en Marijeta Runjic (Tchalou). Dominique Baeyens kreeg een Lifetime Achievement Award. Wim Cambré tot slot werd aangeduid als beste scheidsrechter.

Gerelateerd: