Ga naar de inhoud

FIFA bevestigt data voor intercontinentale play-offs: in juni in Doha

Het WK 2022 is in november en december in Qatar.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft vandaag de locatie en de data vastgelegd voor de intercontinentale play-offs die de laatste 2 deelnemers aan het WK in Qatar zullen opleveren. Het Ahmad Bin Ali Stadium in Doha, de hoofdstad van de WK-organisator, wordt het strijdtoneel voor de beslissende duels op 13 en 14 juni.

Australië en de Verenigde Arabische Emiraten treffen elkaar in Doha op 7 juni en de winnaar van die match speelt 6 dagen later (13 juni) tegen Peru om een WK-ticket. De laureaat daarvan komt terecht in groep D met titelverdediger Frankrijk, Denemarken en Tunesië.

Op 14 juni spelen Costa Rica en Nieuw-Zeeland om de laatste plaats op het WK. De winnaar belandt in groep E met Spanje, Duitsland en Japan.