Ga naar de inhoud

FIFA straft Senegal voor laserstralen op Mo Salah

Mo Salah kreeg laserstralen van Senegalese supporters op zijn gezicht gericht voor beslissende penalty.

De FIFA heeft vier landen een boete en een toeschouwersverbod opgelegd naar aanleiding van verschillende incidenten tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden. Dat blijkt uit een rapport dat de internationale voetbalfederatie publiceerde op haar website. Het gaat in de eerste plaats om Senegal dat gestraft wordt voor de laserstralen op Salah, maar ook Nigeria, Congo DR en Libanon worden beboet.

Supportersgeweld, racistische uitlatingen en ophefmakende spandoeken... De beslissende WK-kwalificatiewedstrijden in maart verliepen niet allemaal even vlekkeloos. Vier landen worden daar nu voor gestraft.

 

De Democratische Republiek Congo en Libanon krijgen van de voetbalbond het verwijt dat ze verzuimd hebben om de orde in het stadion te handhaven en de matchen op een correcte manier te organiseren. Nigeria wordt dan weer gestraft voor de rellen die uitbraken na de gemiste kwalificatie in het cruciale duel met Ghana.

Senegal krijgt zwaarste boete

Het land dat de zwaarste boete op zijn bord krijgt, is Senegal. Zij wisten zich wel te plaatsen voor het WK, maar tijdens de beslissende wedstrijd tegen Egypte lieten de supporters zich niet van hun beste kant zien.  


Zo waren er een aantal beledigende spanddoeken te zien in het stadion en kreeg de Egyptische sterspeler Mo Salah laserstralen in zijn oog bij het trappen van een belangrijke penalty. De Egyptische voetbalbond deed na de wedstrijd ook aangifte vanwege racistische uitlatingen tegenover zijn spelers.

De boetes voor de vier landen

Libanon: 97.500 euro

Congo DR: 117.000 euro

Nigeria: 146.500 euro

Senegal: 170.900 euro