Ga naar de inhoud

Nieuw-Zeeland neemt voorlaatste horde voor Wereldbeker

 wo 30 maart 2022 21:55
Nieuw-Zeeland moet nu nog een barrage spelen tegen de 4e van de CONCACAF-zone.
Nieuw-Zeeland klopt in Doha, in Qatar, de finale van de Oceanische kwalificaties tegen Salomonseilanden.

Nieuw-Zeeland heeft de finale van de Oceanische WK-kwalificaties gewonnen. In Doha, de hoofdstad van WK-gastland Qatar, gingen de Salomonseilanden met 5-0 voor de bijl. De winnaar van Oceanië speelt nu nog een WK-barrage tegen de vierde van de CONCACAF-zone, voor landen uit Noord- en Centraal-Amerika.  

Nieuw-Zeeland was torenhoog favoriet. Bill Tuiloma (23', 69'), Chris Wood (39'), Joe Bell (50') en Torino-middenvelder Matthew Garbett (91') zorgden voor de doelpunten in een zo goed als leeg stadion.

In de intercontinentale barrages neemt Nieuw-Zeeland het op 13 of 14 juni in Qatar op tegen de nummer vier uit de CONCACAF. Meer dan waarschijnlijk wordt dat Costa Rica, al behoort een duel tegen Mexico of de VS ook nog tot de mogelijkheden.

Enkel het Canada van Club Brugge-speler Tajon Buchanan is er op dit moment al zeker van rechtstreekse kwalificatie. De slotspeeldag in de groep wordt komende nacht gespeeld.

De loting voor het WK wordt vrijdag gehouden, in totaal zijn nog maar 27 van de 32 deelnemende landen bekend. De laatste tickets worden in juni uitgedeeld, met naast de intercontinentale play-offs ook de laatste barragematch in Europa, tussen Wales en de winnaar van Schotland/Oekraïne.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.