Van het ijs naar het asfalt: Bart Swings boekt meteen eerste skeelerzege van het seizoen

  Ook op wieltjes swingt hij. Bart Swings heeft zijn eerste overwinning van het skeelerseizoen te pakken. Zeven weken na zijn laatste schaatstriomf zegevierde onze landgenoot vandaag in de afvallingsrace in het Duitse Geisingen.

  Bart Swings heeft zowel op wieltjes als op schaatsen een verschroeiend eindschot.

  Bart Swings was vandaag de snelste in een afvallingskoers over vijftien kilometer. Niet op schaatsen, wel al skeelerend.

   

  De 31-jarige olympische schaatskampioen nam zo revanche voor de nederlaag die hij en zijn team Powerslide zaterdag in de puntenkoers tegen de Colombiaan Andres Felipe Gomez hadden geleden.    

   

  Twee en een halve ronde voor het einde nam Swings op de snelle, overdekte piste in het Duitse Geisingen afstand van Gomez (derde) en zijn landgenoot Alex Cujavante (tweede). Even aarzelde hij nog, maar op het voorlaatste rechte stuk versnelde de Vlaming opnieuw. 

   

  Zijn verschroeiend eindschot, leverde hem opnieuw de overwinning op.

   

  Het viertal van Powerslide, met naast Swings ook zijn secondant Jason Suttels, de Duitser Felix Rijhnen en de Colombiaan Jacobo Mantilla, bepaalde de eerste helft van de race het hoge tempo. 

   

  Vervolgens namen de twee andere Colombianen en de Italiaan Daniele di Stefano het initiatief over. Van de initiatiefnemers viel Rijhnen af. De overige skaters vochten de strijd uit. Di Stefano werd vierde, Suttels vijfde. Suttels won wel het algemene klassement.