Ga naar de inhoud

Olympisch kampioen Bart Swings blijft 2 jaar langer bij Team IKO

Bart Swings gaf na zijn gouden medaille op de massastart in Peking 2022 aan dat hij het vanaf nu jaar per jaar zal bekijken, maar de 31-jarige Belgische schaatser heeft alvast zijn contract bij het Nederlandse commerciële Team IKO met 2 jaar verlengd. "Ik zit hier helemaal op mijn plek."

In 2020 ging Swings in zee met Team IKO van de Nederlandse coaches Martin en Erwin ten Hove. Met als doel het zilver op de olympische massastart van 2018 in PyeongChang om te zetten in goud. En dat is gelukt.

En vorige week volgde nog brons op het WK allround in Hamar en gisteren zilver op de 5.000m op de Wereldbeker in Heerenveen, waar hij vanmiddag iets voor 17 u. ook de massastart hoopt te winnen.

 

Swings legt uit wat hem zo aantrekt bij het team: "Het familiegevoel waar Team IKO voor staat, past goed bij mij. Ik kijk ernaar uit om de goede prestaties van de afgelopen periode samen een vervolg te geven."

Team IKO erkent de progressie van Swings de voorbije twee jaar. "We zijn blij met de rol die hij in ons team vervult. We geloven dat hij nog veel harder kan en zijn dan ook blij dat we met elkaar verder kunnen bouwen."

IKO is een producent van dakbedekking en waterdichting met een Europees hoofdkantoor in Antwerpen. "Dat onze jarenlange sponsoring binnen verschillende sporten een olympische gouden medaille heeft opgeleverd is de kers op de taart."