Nog twee jaar langer aan 't zeetje: Yves Vanderhaeghe verlengt contract bij KV Oostende

Yves Vanderhaeghe verlengde zijn contract tot medio 2024.

Het bestuur van KV Oostende behoudt het vertrouwen in hoofdtrainer Yves Vanderhaeghe. De West-Vlaming bezorgde de kustploeg een verlengd verblijf in de hoogste klasse, als beloning krijgt hij een contractverlenging die hem tot medio 2024 aan KVO bindt. 

Yves Vanderhaeghe is sinds februari aan de slag bij KV Oostende. Daar volgde hij de naar het Italiaanse Genoa vertrokken succestrainer Alexander Blessin op. 

 

Net als in zijn eerste ambtstermijn leverde hij puik werk, ondanks de beperkte middelen. Tussen 2015 en 2017 leidde Vanderhaeghe KVO al naar de bekerfinale en een eerste Europese campagne ooit.

 

Europees voetbal zat er dit seizoen niet in, maar de Kustboys kwamen nooit echt in de gevarenzone terecht. KVO sloot de reguliere competitie af op een twaalfde plaats.

 

"Ik heb me altijd al goed gevoeld in Oostende, zowel vroeger als nu. Daar maakte ik nooit een geheim van en ik ben dan ook blij dat ik een vervolg kan breien aan mijn tweede periode hier", aldus Vanderhaeghe. 

 

"De voorbije weken werkte ik al met het oog op volgend seizoen, zowel op als naast het veld. We moeten klaar zijn vanaf de eerste speeldag."   

Ik heb me altijd al goed gevoeld in Oostende, zowel vroeger als nu.

Yves Vanderhaeghe

Niet alleen Vanderhaeghe is blij dat de handtekeningen op papier staan. Ook CEO Gauthier Ganaye reageert verheugd: "Yves heeft een nauwe band met de club. De coach brengt aanvallend voetbal met de nodige pressing én hij kan jonge spelers beter maken."


"We zijn intussen ook al druk in de weer om onze ploeg gericht te versterken voor volgend seizoen."