Ga naar de inhoud

Thibaut Pinot vecht tegen de tranen: "Ik wilde deze verdomde pagina omdraaien"

Thibaut Pinot wil maar al te graag de neerwaartse curve in zijn carrière ombuigen, maar na enkele kwakkeljaren is dat op zijn 31e geen evidentie. De klimmer van Groupama-FDJ stak in de Ronde van de Alpen vandaag zijn hand uit naar de zege, maar bleef achter op de 2e plaats. Na de finish liet hij zijn frustraties de vrije loop.

Thibaut Pinot won in de Tour van 2019 nog een etappe, maar sindsdien staat zijn erelijst droog.

 

De Fransman, jarenlang de rondehoop in zijn vaderland, sukkelde van de ene blessure naar het andere kwaaltje en kampt ook met een chronisch gebrek aan zelfvertrouwen.

 

In de Ronde van de Alpen lag een ommekeer binnen handbereik, maar Miguel Angel Lopez stak daar nog een stokje voor.

 

"Dit is doodzonde", luidt de beleefde vertaling van de vloek van Pinot aan de finish. "Het zou zo fijn geweest zijn om nog eens te winnen."

 

"In de laatste 10 kilometer dacht ik aan de voorbije jaren. Niemand zou me nog ingehaald hebben mocht ik mijn normale niveau hebben. Dat is frustrerend."

 

"Ik hoop dat ik ooit eens meer geluk heb. Dit is weer een gemiste kans en een prof krijgt niet zoveel kansen."

 

"We zien het morgen wel weer, net als de komende weken. Maar ik had zo graag deze verdomde pagina willen omdraaien."

Bekijk het interview:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk de ontknoping:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.