Ga naar de inhoud

Miguel Angel Lopez vrolijkt Astana op met ritzege in de Ronde van de Alpen

Miguel Angel Lopez viert zijn ritzege op zijn manier.

De Colombiaan Miguel Angel Lopez (Astana) heeft de 4e etappe in de Ronde van de Alpen naar zijn hand gezet. In de slotkilometer ging Lopez op en over vroege vluchter Thibaut Pinot (Groupama-FDJ). Pello Bilbao (Bahrain-Victorious) behoudt de leiderstrui.

Voor vandaag stond de zegeteller van Astana op 1: een overwinning van Aleksej Loetsenko in de Clasica Jaen half februari.

 

De Kazachse formatie van tweevoudig Luik-Bastenaken-Luik-winnaar Aleksandr Vinokoerov moest de voorbije maanden zelfs krasselen om top 10-plaatsen te verzamelen.

 

Vandaag zorgde Miguel Angel Lopez eindelijk voor een zonnestraal. 4 kilometer voor het einde lanceerde de Colombiaanse klimgeit een aanval op de slotklim in de 4e etappe van de Ronde van de Alpen. De andere grote kanonnen reageerden niet.

 

Net voor de rode vod ging Lopez op en over Thibaut Pinot, die eventjes op weg leek naar zijn 1e zege sinds de Tour van 2019. Pinot zette nog alle zeilen bij om Lopez bij te houden, maar plots was de jus helemaal verdwenen uit zijn benen.

 

In de groep der favorieten won Romain Bardet de sprint voor de 3e plek, waardoor hij in het klassement tot op 2 seconden komt van leider Pello Bilbao. Morgen staat de slotrit op het menu, een bergetappe in regenachtige omstandigheden.

Pinot was er het hart van in dat hij naast de ritzege greep

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 4
1. Miguel Angel Lopez (Col) 142,4 km in 3u29'04"
2. Thibaut Pinot (Fra) op 7"
3. Romain Bardet (Fra) 15"
4. Pello Bilbao (Spa) zelfde tijd
5. Felix Gall (Oos)  
6. Sean Quinn (VS)  
7. Santiago Buitrago (Col)  
8. Mikel Landa (Spa)  
9. Thymen Arensman (Ned)  
10. Attila Valter (Hon)  
Stand na rit 4
1. Pello Bilbao (Spa) in 15u41'27"
2. Romain Bardet (Fra) op 2"
3. Attila Valter (Hon) 12"
4. Felix Gall (Oos) 16"
5. Pavel Sivakov (Fra) zelfde tijd
6. Einer Augusto Rubio (Col)  
7. Thymen Arensman (Ned)  
8. Santiago Buitrago (Col)  
9. Richie Porte (Aus)  
10. Michael Storer (Aus)