17-jarige olympische zeilster komt om het leven bij bootongeluk op training

(archieffoto).

Drama in de zeilwereld, want Eya Guezguez is op amper 17-jarige leeftijd om het leven gekomen. Haar tweelingzus Sarra, die samen met haar aan de Spelen in Tokio deelnam, overleefde het ongeluk wel.

Eya en Sarra Guezguez waren amper 16 jaar toen ze afgelopen zomer Tunesië vertegenwoordigden op het olympische zeiltoernooi. Vanzelfsprekend moesten ze in Japan wat leergeld betalen en dus eindigden ze 21e op 21 deelnemers.

 

Maar de zussen Guezguez zetten hun zeildroom voort. Tot het noodlot gisteren toesloeg op de training van de Tunesische nationale ploeg. De boot van Eya en Sarra kapseisde. Sarra kon zich nog redden, maar Eya kwam niet meer tijdig boven water.

 

"Ze was een inspiratie en rolmodel voor de atleten van haar generatie", zegt IOC-voorzitter Thomas Bach. "Ze zal ongetwijfeld jonge meisjes wereldwijd blijven motiveren. Onze gedachten zijn bij haar familie, vrienden en de olympische gemeenschap in Tunesië."