Ga naar de inhoud

Ongeloof bij NRC-journalist die onderzoek deed naar Overmars: "Wat zegt dat over waarden van Antwerp?"

De journalist van NRC begrijpt de keuze van Antwerp niet.

"We hebben lang gesproken met Marc, geluisterd naar wat er gebeurd is en hem verteld wat onze normen en waarden zijn. Dat is een match", liet Sven Jaecques optekenen bij de aanstelling van Overmars. Woorden die bij NRC-journalist Fabian van der Poll, die onderzoek voerde naar de zaak, hard binnenkwamen. "Hoe kan dát gedrag matchen met de normen en waarden?"

"Ik was erg verbaasd, zeker omdat het ook zo snel is", windt Fabian van der Poll er geen doekjes om.

 

De Nederlandse journalist bracht in februari het schandaal van de grote man bij Ajax aan het licht. Hij hoopte dat er zo verandering kwam aan de top bij de Amsterdammers. "Het nieuws was een enorme dreun voor de internationale voetbalwereld."

 

"Ik had dan ook niet verwacht dat zowel Overmars als de clubleiding van Antwerp daar zo snel over zou kijken", geeft Van der Poll toe.

Ik weet niet hoe je deze uitspraak goed kunt interpreteren als vrouw.

Fabian van der Poll

De journalist van NRC volgde de persconferentie van Antwerp met argusogen. Vooral de uitspraak van algemeen directeur Sven Jaecques deed zijn wenkbrauwen fronsen.

 

"Het zouden onschuldige quotes kunnen lijken, maar die zin over dat hij matcht met de normen en waarden..." 

 

"Soms kan je zeggen dat een uitspraak verkeerd wordt geïnterpreteerd, maar ik weet niet hoe je deze uitspraak goed kunt interpreteren als vrouw. Zeker de vrouwen die bij Antwerp werken, op de tribunes zitten of gewoon van voetbal houden." 

 

"Hoe kan dat gedrag matchen met de normen en waarden?", vraagt Van der Poll zich af. "Wat zegt dat over de club?"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Staat koning voetbal boven de feiten?

Marc Overmars heeft ruim een maand na zijn ontslag bij Ajax alweer een nieuwe baan in het voetbal. Wordt zijn gedrag dan niet serieus genomen in de voetbalwereld? "Daar heeft het wel alle schijn van", zegt Van der Poll. 

 

"Ze geven hier het signaal naar andere sectoren dat het voetbal erboven staat."

 

En dat is ook de vrouwen die getuigden niet ontgaan. "Ik heb verscheidene reacties gehad van vrouwen die ik sprak. Die vinden het zo lachwekkend jammer, niet normaal..."